Hemma i Sverige...

Tänkte bara tala om att jag är hemma från Berlin igen. Resan var underbar och jag längtar tillbaka jättemycket. Saknar alla mina volontärkompisar så att det nästan göra ont. Så sorgligt att vi kanske aldrig mer kommer ses...

Men jag tänkte bara skriva att det mesta är bra. En mer utförligare skrift om vår resa kommer en dag när jag inte är så trött. Auf Widersen, Jaa, jaa, Bitte Bitte.

Ny volontär

Igår fick jag träffa Habos nya volontär. Hon kom hit för att titta på kyrkan och lägenheten. Jag fick visa henne var hon ska bo (alltså hemma hos mig) och babblade på en massa saker om boendet. Hehe. Jag undrar vad hon tyckte om mig egentligen. Jag fick inte riktigt något intryck av henne eftersom det nästan bara var jag som pratade, men hon är säkert trevlig. Det känns iaf lite konstigt att veta precis vem som ska ta över efter mig... Det fick mig ännu mer att inse hur kort tid jag har kvar här. Det är väldigt skumt, och jag har fortfarande inget jobb till sommaren... Illa.

Idag har jag varit väldigt initiativrik och hittat på en arbetsuppgift åt mig själv. Mest var det ju för att slippa Öppna förskolan (som jag nu aldrig mer behöver vara med på eftersom nästa vecka är sista veckan de har öppet), men jag tror att de kommer bli nöjda över det jag gjorde. Jag sammanställde nämligen en lista över alla våra konfirmanders Gudstjänstbesök. När de går på Gudstjäns fyller de i en lapp som de sedan lägger i en plastficka med sitt namn på, och den plastfickan ligger i en mapp med gruppens namn på. Ja, vi har många konfirmander. Men iaf, när lapparna bara ligger så där är det väldigt svårt att hålla reda på hur många Gudstjänster de har varit på. Så nu har jag räknat och skrivit hela morgonen. Detta gör det mycket lättare att se vilka vi ska skälla på för att de inte varit på en enda Gudstjänst än! De har ju iofs hela sommaren på sig, men ändå.

Jaja. Nu ska jag snart gå hem och äta lunch. Ikväll har vi gemensam ungdomsgrupp med alla kyrkor, så vi ska visst planera hela eftermiddagen. Skoj nu när det äntligen är tillräckligt fint väder för att ligga ute och sola. ^^ Men men, sånt är livet. Hoppas bara att solen stannar till imorgon med. I så fall ska jag ligga hela dagen och pressa. Mums. På söndag bär det av. Wie! =) Och jag har bara 11 dagar kvar i Habo!

Adjö mina kära, och ta till vara på solen.

Huslig

Idag har jag varit väldigt huslig av mig. Jag har diskat (och inte lämnat kvar något till imorgon som jag alltid gör), tvättat och lagat sex par strumpor. Sen har jag pusslat lite grann på mitt 1000-bitarspussel. Det är kanske inte direkt husligt, men jag måste göra det innan jag flyttar. Vill inte lägga tillbaka det i lådan innan jag är färdig. (Ja, jag är lite töntig, men det vet vi väl redan?) Det är ju bara 13 dagar kvar nu, så jag får skynda mig. Har typ 200 bitar kvar.
Imorgon jobbar jag iaf lite mer. Resten av dagarna denna veckan också. Det är bra för då går tiden inte så långsamt. Jag börjar iofs bli riktigt duktig på att göra ingenting. Hade väl velat vara bättre på något annat istället, men what ever.

Nej nu vet jag inte var jag ska skriva mer. Hej då.

Hjälmared

Tänkte bara tala om att jag kom in på Hjälmareds folkhögskola! Så nu vet jag vad jag ska göra till hösten. Det känns verkligen bra. Medie- och informationslinjen Here I Come! Hihi. =)

Det har hunnit hända en del sen jag skrev sist. Min vistelse i Gbg var verkligen underbar! Jag älskar min stad och min kyrka hemma. Inte för att jag tycker illa om Habo och S:t Johannes, men jag saknar verkligen lovsång när jag är här. Sen saknar jag att vara en del av shargongen. På något sätt kan jag inte helt vara mig själv här. Bara en sån fånig sak som att folket här inte kramar varandra när de träffas. Iaf inte så som vi gör hemma. Och om jag skulle peta någon i magen här tycker den personen bara att jag är konstig. Jag skulle definitivt inte kunna nypa någon i rumpan, sånt jag bara gör på skoj. Ja, jag är nog rätt barnslig, men det är väl inget fel med det?

Av de här anledningarna, att jag riktigt kan vara mig själv (iaf inte hela, knasiga, mig) här, så ska det bli skönt att flytta tillbaka hem. Det är inte alls långt kvar nu. Nu på lördag är det exakt en månad tills jag flyttar hem. Och då ska jag vara en vecka i Berlin och en vecka i Taizé med. Jag har bara 15 dagar kvar här i Habo. Det är ju nästan ingenting! (För den som undrar hur jag fick ihop det där så ska jag vara fyra dagar hemma i Gbg med, pga LM's student).

Självklart kommer det också att bli sorgligt att flytta. Jag har fått ett liv här, och även några vänner. Många av dessa människorna jag har träffat detta året kommer jag aldrig mer att se i mitt liv. Det är en mycket konstig tanke. Tex hann jag inte säga hej då till mina barnkörbarn som jag har börjat lära känna lite mer nu när de haft sin musikal. Jag fick förrästen hoppa in som berättare idag för att den tjejen var sjuk. Men jag kommer faktiskt att sakna dem. Jag har nog lärt mig att tycka om barn ibland, om jag lär känna dem först. Det trodde ni aldrig att jag skulle kunna säga va?

Nej nu får jag nog ta och sluta. Ska försöka söka ett jobb till sommaren... Det känns rätt hopplöst så om någon har ett jobb att skänka till en fattig blivande student är jag villig att ta det. Hehe. So long.

Björkekärrs kyrka 50 år!

Hela denna veckan är det jubileum hemma i Björkekärr. Självklart vill ju jag också vara med och fira, så jag åker hem ikväll för att vara med på den stora ungdomskvällen imorgon.

Ungdomskväll 9/5 kl 18.00-23.00

18.00 - 23.00 Café (stängt under Praise)
18.30 Magnus Fallgren i caféet - Kristen tro och rock´n roll
20.oo Gospel Magic med Johan Reftel i caféet
21.00 Praise med Hans Weichbrodt (lovsångsgudstjänst)

Jag tror det blir grymt kul, och ju fler desto bättre. Alla är välkomna! =)

Det ska verkligen bli roligt att få vara med på detta! Det hade också vara roligt att få se så många som möjligt som man känner. Hihi. Nu har jag nog gjort reklam för det här på alla sätt jag kan komma på. Hoppas att någon nappar iaf. :P

Jaja. Så var det med det. Nu ska jag gå till kyrkan och tala om skapelsen med mina konfirmander. Och det ska väl inte vara så svårt en sån här fin dag när det bara räcker att gå ut för att man ska kunna se Gud. Kram.

Helgen

Jag har haft en asgo helg! =) Det var verkligen jättehärligt att vara på läger. Jag känner mig så hemma där. Det är som att resten av världen typ försvinner och allt bara är jättebra. Jag älskar det. Så roligt att träffa så många man tycker om på samma ställe med.

I lördags kom ju Habo ungdomskör till Gbg med. Vi gick och åt på Pizza Hut och sen hängde vi på vårt hotell. Kändes lite skumt att sova på hotell i sin egen stad. Det lär ju aldrig hända igen... Hehe. Igår sjöng vi iaf i Björkekärr. När vi övade lät det verkligen helt hemskt, men jag tror nog att det blev bättre sen. Gick på Liseberg typ resten av dagen. Det var ganska kul fast vi bara åkte Flumeride. (Eller The Flumeride, som jag kom på att det borde heta istället för Flumeriden som alla Habobor sa. :P)

20.02 tog vi tåget hem till Habo. Måste säga att det var mycket roligare att åka tåg nu när jag hade sällskap. Speciellt mycket roligare än min resa till Gbg i torsdags när jag vi stå hela vägen från Falköping... Hoppas att jag slipper det i framtiden.

Nu ska jag försöka bli frisk, känner mig sjuk och febrig. Men till helgen kommer jag hem igen. =) Då ska jag definitivt vara frisk. So long.

Kristi Himmelfärdsdag

En trevlig Kristi himmelfärdsdag önskar jag er alla! (Just i år är det ganska lustigt att se vad folk kallar denna dagen, 1 maj eller Kristi flax. För mig var det helt självklart det andra alternativet, men så jobbar jag ju i kyrkan också.) (Oj det blev en lång parentes)

Tänkte bara tala om för alla att idag åker jag tåget till Gbg. Sen åker jag bil ut till Enandergården! Det ska verkligen bli roligt. Var så längesen jag var på läger med alla goa människor som är där. =)

Iaf, på lördag åker jag tillbaka till Gbg och möter min kör från Habo. Vi har körresa i helgen. Hehe. På söndag morgon kl 10.00 sjunger vi på Gudstjänsten i Björkekärrs kyrka. Du som läser detta är hemskt välkommen att komma och lyssna.

Det var allt jag ville säga. Så ha nu en fin helg och ett fint liv tills vi ses igen. (Vilket förmodligen skulle kunna bli på måndag). Puss bajs.