Gott nytt år och dubbelmoral

Helt spontant och plötsligt kom jag och Carro igår fram till att vi ska på fest ikväll. Det blir hemma hos vår skolvän (min granne och Carros klassis) Natalie. Jag vet själv hur illa det låter efter mitt senaste inlägg med en fin predikan av hur tråkigt jag tycker det är att vara på ställen där det dricks. Klart som korvspad att det kommer finnas fulla folk på denna fest. Även vi ska skåla i mousserande vin (adjöss min plan att vara nykterist. Fast jag skrev ju bara ett tag framöver. ;)). Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig eller hur? Nu har jag inte påståt att jag ska bli aspackad och bete mig precis så som jag inte gillar när folk gör, men jag kan inte garantera att jag är nykter hela kvällen. Trots allt blir det lite dubbelmoral över det hela, jag vet det själv. Hoppas inte att någon har tagit illa upp över mitt plötsliga ändrande av åsikt. Fast egentligen ändrar jag inte så mycket, jag bara ruckar lite på mina principer, och det får man väl göra eller hur?

Jag skrev också att jag kanske inte hade tyckt att nyår var så överskattat trots allt, om jag hade haft en spännande plan. Och jag blev så glad igår när Carro bokade tåg hit till Gbg att jag faktiskt är lite sugen på att fira. Som sagt, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig? Har du något att säga om det här är du hemskt välkommen att lämna en kommentar. Du får gärna tycka vad du vill om mig, men jag tycker det är bättre med ärliga människor en såna som bara håller tyst. 

Så var det med den saken och jag ångrar varken det jag skrev eller att jag ska på festen ikväll. Det blir säkert skoj. Jag önskar er alla en toppenrolig natt och ett gott nytt år!    

uppdatering av lovlivet

Mer en en vecka av lovet har redan passerat. Vart tog det vägen frågar jag mig? "Tiden går fort när man har roligt, men även nu", brukar alltid min pappa säga. Det är nio dagar kvar tills skolan börjar, alltså lika lång tid som redan har förflutit. Under denna tid ska jag hinna med att roa min farmor under två dagar och också försöka hitta ett sätt att roa mig själv på på nyårsafton. En av årets mest överskattade dagar enligt min mening. Möjligt att jag skulle tänka annorlunda om jag hade en rolig och spännande afton planerad, men i avsaknad av detta protesterar jag mot kravet att man måste uppmärksamma att tiden går. Det gör den ju trots allt ändå, vare sig vi firar det eller inte.

Julhelgen kom och gick och det var mycket mys med familjen. En väldigt lugn tid här i mitt hem. Vi har inte en massa släktingar man ska fara runt till, eller utflugna syskon som kommer hem en gång om året. Men jag trivs och har det bra. Annars har jag hunnit med att träffa en del betydelsefulla människor under dessa lediga dagar. Har även försökt mig på mellandagsrean, men det var alldeles för hysteriskt, till och med för mig, en äkta storstadstjej. All min köplust försvann så fort jag såg de långa köerna till provrummet och när jag upptäckte att de inte längre säljer den sortens bh jag alltid haft. Hur tråkigt är det inte på en skala att prova underkläder? Och vem blir sugen på det när man är påbyltad med tjocka jackor och halsdukar och annat varmt som behövs mot den råa vinterkylan vi har här? Nej, rean är nog inget för mig. 

En annan sak som nog inte heller är för mig är drickande och hela grejen med att gå ut. Jag har kommit på hur fruktansvärt meningslöst jag tycker att det är. Känner mig inte ett dugg bekväm med att sitta i en stökig bar där fulla människor alltid ska komma och prata med en. Det är helt enkelt inget som lockar mig. Om man däremot kan dansa är det en helt annan sak, för det är grymt kul. Men något annat tackar jag nog nej till. Jag är nykterist ett tag framöver iaf. Nu kan ju säkert någon tro att jag har varit med om något väldigt illa under en fylla, men så är faktiskt inte fallet. De gånger jag dricker blir jag aldrig speciellt full och jag ser heller ingen vits med det. Andra människor får hålla på och dricka hur mycket de vill, jag ser inte ner på någon för det. Vad jag försöker säga är bara att det inte är något för mig. Den här insikten har heller inget att göra med mina kristna värderingar och åsikter. Så länge det jag gör inte skadar mig själv eller andra har nog inte Gud något emot det... Tror jag. Men iaf, detta har inget med det att göra. Det är helt enkelt bara något jag har kommit fram till, alldeles på egen hand. 

Jag tror nog att min avighet mot nyår kan ha med detta att göra. Trots allt handlar ju firandet av det nya året för väldigt många om att bli stupfull. Detta är inget som lockar mig det minsta. Inte heller att sitta i ett hörn och titta på när andra människor blir stupfulla. Det är nog helt enkelt bäst att jag följer med mina föräldrar till deras vänner. Där finns det ingen risk för något sådant iaf. Jag misstänker att folk kan tycka att jag är tråkig som tänker så här. Och kanske är jag tråkig, men då har jag rätt att vara det. Jag får faktiskt säga att jag vill gå hem när klockan är 11 trots att vännerna tycker att natten är ung. Inget fel i att de vill festa, men då kanske vi helt enkelt ska umgås i ett annat sammanhang, där jag inte känner att jag vill vara någon annanstans. Det är nog bäst för alla, då jag har en tendens att klaga väldigt mycket i sådana situationer.

Nu känner jag att jag har svävat ut lite granna och börjat prata om helt andra saker än lovet. Det brukar bli så när det är jag som skriver. Men jag tror bestämt det är dags att avsluta här. Jag ska lägga mig i min sköna säng och läsa min julklappsbok, Tusen strålande solar, som är så fängslande och gripande att den knappt går att lägga ifrån sig. Om jag jämför mitt liv med flickans i boken så lever jag som en prinsessa, om inte ännu bättre. Alltså dags att sluta klaga på min små i-landsproblem som hur jag ska fira det nya året. Tänk om jag hade blivit bortgift när jag var femton år med en man som slog mig? Perspektiv Malin!


God jul!

Ja, det var egentligen allt jag ville säga. Hade egentligen tänkt skicka några småambitiösa julkort på mail, men jag orkar inte. Så förvänta er istället ett sms. Det är ungefär lika personligt som ett massmail.

God natt och god jul! Ta hand om varandra på julen, för det ska man. Och glöm inte bort mannen vars födelse det egentligen är vi firar. Glad Jesu födelsedag!

Jullov

Jag har sagt det förr, men det tål att sägas igen, vad det är härligt med Folkhögskola! Igår började jullovet och jag kan redan känna att det kommer bli roligt att komma tillbaka i januari. Då är allt som det ska vara. Men först lov och ledighet. Och oj vad jag ska njuta. Jag ska sova utan att bli störd på morgonen när det fortfarande är mörk, jag ska umgås med min familj (och förhoppningsvis inte hinna bli galen på dem), jag ska få träffa mina kära vänner som har varit borta så länge nu. Och sen ska jag säkert göra en massa annat skoj.

Det enda som inte känns så lockande just nu är nyår. Jag har inga planer och jag är fett osugen på fest. Helst av allt vill jag åka till nyårslägret och delta i midnattsgudstjänsten, men det kan nog bli svårt eftersom jag inte vill åka ensam. Jag vill inte gå ut, för drickandet, och speciellt på nyår, intresserar mig faktiskt inte så mycket just nu. Klarar mig mycket bättre utan det. Man kan ju verkligen ha grymt kul utan alkohol, och det bevisade julfesten på skolan i torsdags nu senast. Vi hade så himla roligt och dansade halva natten. Om jag inte hittar något annat att ha för mig funderar jag starkt på att följa med mamma och pappa till deras två vänner. Deras barn som är i min ålder lär inte vara där, men att sitta hemma själv är inget jag har lust med. Jaja, det löser sig säkert. Egentligen är det ju bara en dag som alla andra under året. Vem har sagt att man måste ha kul just denna dag?

Nu tror jag bestämt det är dags att sluta här. Ska städa lite snabbt så jag hinner fortsätta titta på julkalendern. Det är verkligen spännande i år, och jag ligger några avsnitt efter. Sholahopp

Jag ÄR Santa Lucia!

Santa Lucia-Malin ska idag fira Lucia, igen. Gårdagens Lucia-tåg var mycket mysigt och det gick väldigt bra för oss allihopp. Väl valda vänner kan få titta på bilder och små korta filmer från tillfället om så skulle önskas. Idag blir det bakning och annat Lucia-mys under kvällens hemafton. Tyvärr är det många som flyr skolan för att gå på partaj i Gbg, men vi som stannar kvar kommer nog att få det trevligt ändå, utan dem.

Eftersom jag är rätt inkompentent vad gäller datorer och annat tjafs förstår jag inte alls hur man lägger till ett youtube-klipp på sin blogg. Därför kommer här istället en länk till en skojig sak som man kan titta på så här på Lucia-dagen.

http://www.youtube.com/watch?v=hIxaIAEhh28

Nu ska jag ta tag i mitt liv och börja plugga på den bajsiga tentan. Jag tror inte att ni förstår hur tråkigt det är. Lid med mig. Over and out.

Nobeldagen = Malindagen

Idag är det Nobeldagen. Det är inte många här som bryr sig om det. Har inte hört någon som nämt det ens, men skolan flaggar iaf. Mer viktigt dock är att det är min namnsdag. Malin. Detta har bara uppmärksammats av min mamma och farmor, men jag begär inte att folk ska bry sig om namnsdagar lika mycket som min familj. När jag bodde hemma fick jag alltid ett litet paket på denna dag. Inga paket här inte, men dock tentaplugg. Shohoo. Mitt livs första tenta skriver jag på tisdag. I det skojiga ämnet Mediekunskap. Vår lärare har iofs varit så snäll att hon gett oss 60 instuderingsfrågor, så vi inte måste läsa igenom hela den tjocka boken "Massmedier". Mycket bra bok om man inte kan somna.

Innan denna stora dag i mitt liv så är det Lucia. I skolan firas detta på fredag morgon med ett eminent luciatåg. Sen blir det även lite lussefest på lördag kväll med bakning och annat mys. Om det bara kunde komma lite snö hade det verkligen varit julstämning. Men den kan nog dyka upp ändå. Det gäller bara att vara på rätt humör, tända lite andventljus, se på julkalendern och äta hembakta lussekatter. Men det blir det inget med just nu. Jag måste verkligen ta tag i pluggandet, för om kanske en halvtimme ska vi ju åka på Yoga.

Tills vi hörs igen övar jag järnet på "Viskar en bön", mitt solo i luciatåget, och försöker förstå Sveriges massmediala historia och annat sånt skoj. Take care 

Nu blir det skamlös reklam

Lördagen den 6:e december går Hjälmareds folkhögskolas årliga julmarknad av stapel. Mellan klockan 14.00 och 19.00 är alla hemskt välkomna hit för att köpa saker. Vi säljer loppisgrejor, hantverk, bakverk och bröd av alla dess slag, och säkert en hel massa annat som jag just nu glömt, och pengarna går till Aids-drabbade och hörselskadade barn i Eritrea. Vi har även en mycket proffsig cabarét (nejdå jag är inte aaaalls med i den) som vi tar lite inträde till. Den är ju bara ett måste alltså! Alla är varmt välkomna. Det finns förresten ett lotteri också, och massa roliga aktiviteter uppe i idrottshallen för den tävlingssugne. Något för alla, det kan jag lova. Ta med dig alla du känner och kom hit!

Inte för att jag tror att någon som läser min blogg ens har möjlighet att komma, men man vet aldrig. Det skadar ju inte med lite reklam, eller hur? Förresten jobbar vi med julmarknaden hela dagen imorgon och på fredag. Det är ett väldans övande på gång i min grupp. Just nu känns den långt ifrån färdig, men det är roligt. Och det kommer bli så himla kul att stå på scen på lördag och få sjunga och spela lite teater! Det är sånt här jag helst av allt vill göra. Varför är jag inte ekonomiskt oberoende? 

Nu är det dags att sova, trots att klockan bara är kvart över nio. Jag är supertrött och det kommer bli en lång dag imorgon. Skoj!  

Gny och gnäll och ynk...

Ikväll känner jag för att gnälla lite granna. Och det får jag faktiskt, för det här är min blogg. Så det så.

Ingenting känns kul just ikväll. Jag har varit lite ur gängorna på sista tiden. Vet inte vad det är med mig. Är trött och hängig, och sen har vi ju dessa humörsvängningar jag talade om igår. Någonting är fel tror jag. Det är något som saknas, men vad det är vet jag inte. Ska nog sätta mer ner och grubbla lite grann över det, så kanske det kan bli bättre sen. Sen vet jag att avsaknaden av sol påverkar mig något enormt. Jag kan aldrig vara så glad på vinterna som jag är på sommaren, inte ens om jag försöker. Jag behöver energi! Kan någon ge mig solen i julklapp tack? En utlandsresa skulle iofs duga.

Gick in på tjuvlyssnat.se för att pigga upp mig lite grann och hittade denna mycket intelligenta dialog som jag bara är tvungen att dela med mig av:

Två platinumblonda fjortistjejer ~16 sitter och diskuterar sin dag. Tjej 1 verkar lite nedstämd.
Tjej 2: Men hur mår du egentligen gumman?
Tjej 1 (gravallvarligt): Alltså, jag vet inte... Jag kanske måste ta en bloggpaus.

Där har vi det. Lösningen på mitt problem. Jag måste ta en bloggpaus. Haha. Jag slutar aldrig förundras över vad folk i vårt land kan kläcka ur sig. Gå in och läs själva vettja.

Äsch det blir inte bättre än så här. Andakt om typ en halvtimme, den ska jag gå på. Tills dess kanske jag ska läsa lite i en skolbok, eller göra något mindre vettigt. Det märker vi. God natt.


Mä, bajs på det...

Jag tror att jag lider av en måntlig plåga just nu. Och då talar jag inte om den fysiska smärta många upplever i en speciellt utvald kroppsdel. Nej, istället är det dessa underliga humörsvängningar, som nog bara kan komma sig av en enda sak, som jag syftar på. PMS tror jag bestämt att det brukar kallas. Annars börjar jag misstänka att jag lider av en lätt sväng manodepressivitet. Ena stunden är jag jätteglad och positiv för att nästa stund känna mig supernere och gråtfärdig. Men jag tror nog ändå att det beror på denna börda vi kvinnor har blivit tvungna att bära. Tänk vad livet är orättvist ibland... Och dyrt är det minnsan också!

1:a december idag. Mysfaktorn var på topp imorse när vi kvart över sju pallrade oss ut i kylan för att gå de tio metrarna till Sunkis. (Enda stället på skolan med TV för er som inte vet.) Julkalendern är ett måste och en mycket kär tradition. Kan inte komma ihåg att jag har missat den ett enda år faktiskt. Alltså började dagen så bra som den bara kunde ha gjort. Sen gick det bara utför, men det behöver vi inte ta här med risk att bli för deppig.

Igår var det förresten första advent. Advent betyder ankomst och inte väntan som många tycks tro. Men trots allt är adventstiden en väntan. Vi väntar på Jesus, vi väntar på jullov, jag väntar på Rut och Louise. Sen väntar jag på att jag ska få en ny mobil också, men det känns allt för kommersialistiskt att skriva här egentligen. Fast nu när jag ändå tog upp det måste jag bara klaga en gnutta. Jag lämnade in den på höstlovet och det skulle ta typ fem dagar sa de. Nu har det gått en månad. Jag är arg, ledsen och besviken. Nåja, mobiler är ju trots allt värdsliga ting. Det finns viktigare saker här i världen att lägga sin energi på. Jag är dock lite dålig på det där med prioriteringar, som nog de flesta redan vet.

Känner att jag spårade ur lite från detta med advent. Vi startade det nya kyrkoåret igår också, så gott nytt kyrkoår på er allesammans! Nu ska jag prata om livet tillsammans med min goda vän. Vi får nöja oss med msn, då övrig kontakt med frankerlandet är högst komplicerad (och framför allt dyr!) God afton.