Ful frisyr...

Nu var det ett tag sen jag skrev och jag har hunnit bli någorlunda frisk. Är fortfarande lite förkyld (som för övrigt är en typisk svensk sjukdom enligt min tyska vän Jonas) men det gör inte så mycket. Jag överlever.

Helgen hemma var jättemysig och behövlig. Alltid lika konstigt att komma tillbaka och inse att det faktiskt är här jag bor nu. Hinner vänja mig så snabbt vid Gbg. Passade på att klippa mig när jag ändå var där, men det var ju ett misstag. Nu har jag en jätteful frisyr som jag inte kan sköta och det blir bara bajs av det. Dumma hår att det aldrig kan bli som jag vill ha det... Jaja, får hoppas på att det växer ut snart...

Tiden går så fort. Snart är det jul och då är halva volontäråret redan över. Kommer kännas jättekonstigt att sluta. Det är ju detta jag gör nu, detta är mitt liv nu. Människan är ju ett vanedjur och ogillar förändringar. Fast förändringar är ju oftast bra. Och jag kommer ha lärt mig så mycket om mig själv och att jobba i kyrkan. Förhoppningsvis har jag kommit på något som jag kan tänka mig att arbeta med i framtiden. Just nu känns det rätt dött på den fronten, men jag ska fundera ordentligt på det.

Ikväll är det ungdomsgrupp igen. Det är alltid roligt. Vi ska vara hemma hos vår ledare och spela spel idag. Snart ska han visa mig hur man hittar hem till honom och innan dess borde jag åka till affären och handla och hinna duscha. Det är nog bäst att jag sätter lite fart... Men det är ju mörk ute redan... Åh vad jag ofta önskar att jag hade körkort och bil här. I gbg är jag ju inte alls så beroende av det så där tänker jag oftast inte ens på det... Men här där det inte finns några bussar hade det underlättat massor. Jaja, jag hade ändå inte haft råd med det så det är ingen idé att tänka på det ens.

Nästa helg kommer mamma och pappa och hälsar på. I helgen är det fullt upp med saker som händer i kyrkan och i samhället. Jag lär nog klara mig ganska bra fram till jul då jag åker hem igen. För övrigt ska jag åka på nyårslägret och det kommer bli fett nice.

(Två PS innan jag slutar. PS 1. Otekniska jag lyckades inte få bort den kursiva stilen, den ville helt enkelt inte. PS 2. Sagan jag pratade om heter Lilla Björn och Lilla Tiger och inte Lilla och Stora björn som några trodde. :P)

-Jag gör dig frisk, sa lilla björn.

Jag har blivit sjuk. En elak hosta och en rejäl förkylning. Vet inte om jag har feber för jag har ingen termometer, men jag känner mig rätt matt...

Kom och tänka på en barnbok som jag älskade när jag var liten. När man är sjuk blir det väldigt påtagligt att jag bor här alldeles ensam. Ingen som kan ta hand om mig och göra mat åt mig när jag inte orkar.

-Du ska säga soppa.

Känner mig verkligen liten och yngklig. När jag var liten fick jag alltid titta på Nalle Puh när jag var sjuk. Det kan jag inte göra nu för jag har det inte här... Annars hade jag med all säkerhet gjort det. Ibland önskar jag att jag kunde bli en liten, bekymmerslös flicka igen. Ett barns största problem är när en leksak går sönder. Vad live vore enkelt...

En vän som ställer upp i alla väder är vad jag skulle behöva här. En som kunde komma hit och ta hand om mig nu.

Väntan...

Här sitter jag nu och väntar på att få jobba. Man skulle kunna tro att jag hade formulerat den meningen fel, men det har jag faktiskt inte. Jag sitter här och ser fram emot att få jobba. Ikväll är det ju ungdomsgrupp och det är roligt. Nu har jag ingenting vettigt att göra så därför har jag tråkigt. Har verkligen inget vettigt att skriva här. Har ju skrivit så mycket på sista tiden att jag har tagit upp allt av intresse.

Om nu inte detta inlägget ska vara totalt onödigt så måste jag väl skriva om något. Vi har börjat öva på luciasånger i körerna jag jobbar med. Det ska bli mysigt med lucia, advent och jul. Julen kommer nog bli extra trevlig i år eftersom jag inte är hemma så ofta. Ser fram emot en mysig helg med familjen. Jag gillar egentligen inte vintern, man skulle kunna säga att jag hatar den. Men julen är trevlig och det får väl kompensera lite.

Nu är det bara två timmar kvar tills jag kan gå... Ska äta middag innan dess också. Får väl hitta något sätt att få tiden att gå... Ha en fin kväll.

En ledig dag

Som de flesta nog vet nu så är jag ledig varje måndag. Det är väldigt praktiskt de helger jag åker hem, för då behöver jag ju inte åka tillbaka förrän måndag kväll. Det är också väldigt praktiskt när jag ska gå till tandläkaren. Och det är praktiskt när jag ska tvätta. Det har jag gjort idag. Eftersom min lilla lägenhet ligger i en villa så finns det ingen vanlig tvättstuga att gå till. Jag tvättar alltså i familjens tvättmaskin. Det känns lite konstigt att gå in i deras hus och så där, men trots allt tvättar man ju inte så ofta.

Tvätt och städning är vad min lediga dag har bestått av. Det gör mig inte så mycket för jag har tillräckligt mycket dötid att göra ingenting på så det var skönt att ha något att göra. Är ganska trött nu, men det löser jag lätt genom att inte gå och lägga mig för sent.

Imorgon börjar alltså en ny arbetsvecka. Jag hoppas att den kan få bli lika bra som förra veckan. Den hade ju en usel början (måndagen) och det har ju inte denna veckan haft så jag hoppas att jag inte måste välja, bra vecka eller bra ledig dag. Jag vill kunna ha både och. Jag säger inte att allt måste vara bra, för det är det inte heller. Jag fasar fortfarande för öppna förskolan och öppet hus med det gamla är väl inte min favoritstund i veckan heller. Men detta kan jag leva med. Om man aldrig har tråkigt lär man sig inte att uppskatta att ha kul, visst är det så. Samma gäller ju ens vänner. Om man aldrig saknar dem lär man sig inte att uppskatta dem på samma sätt. Oh vad vis jag blev nu då. Men jag tror faktiskt att det är sant.

Snart ska jag sätta mig framför TV och bara vara. Det är ju skönt ibland det också.

Söndag kväll

Allt känns så tomt när jag har haft en fin vän på besök hela helgen och hon inte längre är kvar. Men det kan faktiskt vara lite skönt att vara ensam också. Så länge det inte går till överdrift. I alla fall så har helgen varit väldigt mysig. Tack Louise för att du ville komma hit och förgylla min gråa vardag.

Appropå grå, så har det kommit massa snö här. Okej, massa var väl kanske att ta i, men den ligger kvar iaf vilket jag tvivlar på att den skulle göra i gbg om det började snöa där... Vet ärligt talat inte vilket jag föredrar... Nu är det väldigt halt på gatorna och det suger ju för då kan jag inte cykla... Det innebär att jag måste gå och bära på massa tunga kassar när jag handlar. Men slask är ju något av det värsta som finns, blöta fötter och sånt otrevligt. Så det kan väl kvitta var jag befinner mig, rent snömässigt... :P Nog pratat om snö.

Jag har kommit på varför man mår dåligt av att vara ensam. Det är för att man inte skrattar så mycket som man behöver. När man skrattar utsöndras det ju endorfiner som gör att man känner sig lycklig. Det är därför denna veckan har varit så bra också. Den har innehållit många härliga skratt. Jag hoppas nu på många fler. Nästa helg blir det nog en del för då kommer Rut hit. Men jag hoppas att jag inte behöver vänta så länge.

Nu kan jag inte komma på något mer att säga.

Trots allt...

Som ni kanske märkte hade jag en kass start på denna veckan... Som tur var behöver inte måndagen sätta standarden för hela veckan. Jag har haft en fin veckan. En av de bästa här i Habo skulle jag nog vilja påstå.... Roligt med ansvar, konfirmanderna och ungdomsgruppen. Det är roligt att kunna känna sig behövd. Skönt att kunna skratta åt knasiga saker också.

Nog ska detta kunna bli bra. Nog ska jag kunna få vänner här, jag tror faktiskt på det själv nu.... Det tar lite tid. Jag tvivlar inte på att det kommer fler stunder som i måndags, men så länge de bra stunderna är fler ska jag nog kunna överleva, trots allt.

Ikväll kommer Louise med tåget 18.57. Då ska jag stå på stationen och krama sönder dig vännen! =) Sedan kl 19.00 ska vi åka in till stan för att gå på bio med ungdomsgruppen. Hoppas inte att tåget är försenat. Hehe. Fram tills jag ska gå till kyrkan måste jag städa. Det ser inte bra ut här. Massa disk. Problemet med det är ju att varmvattnet tar slut så snabbt... Men det löser dig. Det är ju verkligen ett i-landsproblem.

Ska återgå till min städning så jag hinner med allt. So long

Mamma!

Jag har kommit på att jag inte är mogen att flytta hemifrån... Jag saknar min mamma! Jag känner mig som en liten rädd femåring som bara vill krypa upp i mammas famn och låta henne styka mig över håret tills tårarna tar slut... Var bor jag här för? Alldeles ensam... Jag vill hem!

Jag är en dålig människa och en dålig vän som bara gör saker fel... Jag längtar till helgen då älskade Louise kommer hit! Jag tycker så mycket om dig! Du är så bra på att göra mig glad igen vännen! <3

Jag skulle behöva en vän. Vill du vara min vän?