Undviker barnen...

Idag är det fredag. I vanliga fall sista arbetsdagen på veckan, men imorgon börjar vår konfirmander så jag ska var här hela dagen. Jag tror nog att det kommer bli roligt. Det är ju trots allt detta som jag vill jobba med.

Detta är vad jag har hunnit med idag:
1. Vakna.
2. Gå upp, äta och allt annat man gör på morgonen.
3. Gå till jobbet. Det blåste och var kallt, en otrevlig promenad.
4. Sätta mig här vid min jobbdator från stenåldern.
5. Äta mitt medhavda äpple.
6. Sno en godis från påsen som står här på mitt skrivbord. Godiset är till imorgon, men det finns sjukt mycket så ingen märker nog om jag tar en. (eller två...)

Allt detta gör jag för att undvika att gå upp till öppna förskolan. Jag tycker inte om barn, och det är läskigt när deras föräldrar är med också. Men snart måste jag nog gå dit. Jag väntar lite till för om en kvart har de sångstund och efter den är det fika. Efter fikat kan jag diska och det är något jag kan och det känns bra att bidar med något vettigt. De tyckte typ att det var jättebra förra veckan när jag diskade så tja... Det kanske är där jag behövs. Hehe.

Nu över till något helt annat. Imorgon kväll sitter jag på ett tåg hem till älskade Göteborg. Det ska bli jättekul. Ska gå ut med några fina människor och sen får jag ju träffa min familj också. =)

Hade tänkt skriva in lite helger här som jag vet nu att jag är ledig. För eventuella besök och så. För tågbiljetter blir ju billigare ju tidigare man bokar. Följande datum är du alltså välkommen upp hit:
19 - 21/ 10, 9 - 11/11, 16 - 18/11, 23 - 25/11, 30/11 - 2/12, 7 - 9/12, 14 - 15/12. 
Så där ja. Det där är mina, som det ser ut nu, lediga helger här i Habo. Andra åker jag hem till Gbg och så där. Kanske några av dessa också det får jag se. Vill inte ha allt för många helger ensam här... Det kan bli väldigt tråkigt. Men boka gärna in redan nu och säg till mig att du vill komma!

Nu kan jag tyvärr inte undvika barnen längre... Känner att jag försummar mina arbetsuppgifter. Ha en fin dag!

"Hej du det var ju ett tag sen..."

Tänkte jag skulle höra av mig och säga att allt är fint.


Nog med citat från Säkert! Egentligen var det ju inte så längesen jag skrev... Men senast jag skrev var jag ju väldigt deppig, så jag tänkte att en glad uppdatering skulle sitta fint.

Ja, som jag redan har antytt så mår jag bra nu. Allt känns mycket lättare även om jag fortfarande, så klart, saknar alla. Man lär sig liksom att leva med saknade och till slut märker man knappt att den är där. Men nog finns den där allt... Tro inte att du inte är saknad.

Idag har jag bara jobbat fyra timmar. Vanligtvis på torsdagar ska vi ju ha konfirmander, men de har inte börjat ännu så jag slutade ett idag. Skönt, men också lite trist. För vad ska jag göra här i min ensamhet? Sitta vid datorn blir ju svaret, men det kan bli lite trist i längden... Speciellt när det inte är någon online på msn som kan underhålla mig. Tror nog att jag ska lyckas överleva denna eftermiddag/kvällen också. Imorgon kväll är det ungdomsgrupp och på lördag kväll åker jag hem! Det ska bli roligt. Får se om jag har tid att träffa folk, men familjen får jag träffa i alla fall.

På måndag flyttar jag till min egna lägenhet. Just den lägenheten känns ju fortfarande inte helt bra... Men det blir väl vad man gör det till antar jag. Den ligger bakom en av vaktmästarnas garage. Har  bestämt mig för att inte tvätta hemma hos dem i alla fall. Det får jag väl göra i kyrkan då. Tänker inte gå in i deras hus och hålla på. Jag vill ha mitt eget och inte känna mig som en inneboende... Stort är det i alla fall så jag får plats med folk som sover över. Har till och med en dubbelsäng! Tänk det du. Hehe. Så det blir säkert bra till slut. Det är ju trots allt inte mer än ett år jag ska bo där.

Igår var jag hurtig. Tyckte i alla fall jag själv. På morgonen gick jag till jobbet. Sedan efter mötet och så gick jag och handlade, släpade hem mina påsar och åt lunch. Sen gick jag tillbaka för att vara med på en grupp som heter Maracas, som är en sånggrupp för barn. När den var slut gick jag hem igen. Senare på kvällen gick jag tillbaka till kyrkan igen för att öva med kören. Det tar minst 20 minuter att gå en väg. Efter kören var slut fick jag som tur var skjuts hem av ledaren för Maracas som råkade vara kvar. Men fem gånger gick jag i alla fall, och en gång med tunga påsar. Duktigt av mig tycker jag, men det ska bli skönt att få flytta närmare kyrkan och att få hit min cykel.

Innan jag slutar ska jag bara säga att fram tills på lördag kväll kan inte jag svara på mitt gamla mobilnummer. Det har nämligem överförst till mitt nya simkort och mitt abonnemang. Och det är i Gbg. Så just nu har jag ett tillfälligt nummer som den som frågar snällt kan få. Det var nog bara det.

Kom just på att ikväll kommer alla hemma att vara på UG. Då kommer jag känna mig ensam... Men jag får väl se på TV eller något annat skoj. Nu ska jag fortsätta att ladda upp bilder på min bilddagbok. Pusshej


Det kommer bara leda till nåt ont...

Den här dagen kan omöjligt bli bra. Vaknade med gråten i halsen och saknade Gbg så oerhört mycket! Var jätteroligt att träffa alla fina vännerna igår på Liseberg, men det gjorde nog att saknaden blev större... Nu sitter jag alltså här på jobbet och har ingenting att göra. Min nästa planerade tid är 13.30 då jag ska ha handledarsamtal. Hoppas jag inte börjar gråta då... Innan dess ska jag väl hinna med att äta lunch och sen kanske jag ska följa med Mattias till skolan. Men han är inte här än så jag vet inte hur det blir med det...

Jag blir trött på mig själv att jag ska känna så här. Jag har velat bli volontär i flera år så varför kan jag inte vara glad över denna möjlighet? Det blir säkert bättre när jag lär känna folk i ungdomsgruppen. Om jag nu gör det...

Usch det här var ett tråkigt och deppigt inlägg. Igår var det höstdagjämningen. Idag kommer alltså natten att vara lite längre än dagen och det blir bara mörkare och mörkare... Fy. Ja, jag är negativ och låt mig vara det då. Kan inte komma på mycket som kan göra den här dagen bättre. Jag längtar tills den är över. Längtar också till lördag kväll för då sätter jag mig på ett tåg hem.

Jag är den mest patetiska människan i världen.


Internet

Jag frågar mig själv: Hur hade jag överlevt utan internet? Just nu finns hela mitt sociala liv här. Eftersom jag bara har bott här i 5 dagar idag har jag inte hunnit lära känna några här och det innebär att all frivillig kontakt jag har med människor är genom datorn. Självklart är det roligt att träffa nya folk i kyrkan och så, det är säger jag inte emot. Men vi har inte valt att umgås med varandra, ingen av dem jag har träffa hittills. Det är för att jag jobbar här som vi pratar. Med tiden hoppas att jag att mitt sociala liv kommer att finns mer och mer i Habo och bland folket här istället för genom datorn. Av någon anledning känns det rätt mobbat. :P

Idag slog en tanke mig. Jag har nämligen varit med på en öppet husverksamhet som kyrkan har för gamla. (Vi ska visst kalla dem daglediga men ingen av dem lär ju läsa detta i alla fall så därför håller jag fast vid gamla.) I alla fall när jag satt där och tittade på dem som slog det mig att alla var tanter. Det fanns två små gubbar av ca 25 personer. Detta beror ju på att män dör tidigare än kvinnor. Så alla dessa små söta tanter som satt där i rummet var änkor. Då kom jag på denna briljanta idé: jag ska gifta mig med en kille som är yngre än jag. Då kanske vi kan dö ungefär samtidigt. Så slipper jag leva många år i ensamhet. Jag är så smart.

När jag vaknade imorse var klockan 8.40... Jag börjar 9.00 på torsdagar. Det innebar att jag hade behövt gå hemifrån samma tid som jag vaknade. Jag hade alltså försovit mig. Pinsamt eftersom detta bara är min fjärde dag här. Men det är ju trots allt sånt som händer alla. Synd bara att det hände just min första vecka. Kan inte påstå att jag har varit helt i tid de andra dagarna heller... Jag är dålig. Jag måste bättra mig.

Det var något mer filisofiskt och djupt jag hade tänkt ta upp på mig blogg... Vad kan det ha varit? Jaja. Så länge kan jag passa på att lovorda en underbar uppfinning. Gummistövlar. Jag bara älskar mina gummistövlar. Tänk om jag inte hade haft dem? Då hade jag gått runt och varit konstant blöt om fötterna. Och det är ju inte bra för då kan man bli förkyld och det vill jag inte. Dock hade det ju varit trevligt om jag hade sluppit använda dem så mycket... Jag hatar regn.

Vad det var för något djup jag hade tänkt ta upp har jag glömt. Om du kommer på något du vill läsa om är det bara att säga till. Jag är mycket öppen för förslag och har mycket tid över för bloggande, och även all annan internet aktivitet. Så om du skickar mig ett långt mail kan du vara säker på att du får ett långt svar.

Nu var det slut på ordbajset för den här gången. Farväl.

Tisdagkväll

Tänkte inte sväva ut i något seriöst och djupt babbel så här på kvällskvisten. Det hade kunnat gå illa med det. Nej jag ska bara berätta att jag överlevde barnen och det var faktiskt ganska roligt. På S:t Johannesklubben får barnen välja vad de vill göra och jag satt med några som ville göra gipshänder. Det slutade med att de flesta gjorde sin hand i gips, men det var kul. Speciellt en tjej som hade väldiga problem med att få ut sin hand. Jag fick hjälpa henne. Sen var det en kille som sa till mig: "Är du också fröken?". Det tyckte jag var väldigt roligt. Jag har aldrig vara fröken förut. Jag svarade att jag var lite fröken.

Senare på kvällen när barnen hade gått hem så var det dags för ungdomskören. Det var jätteroligt att få sjunga igen! Har verkligen saknat det. Bara uppsjungningen har jag saknat så det var underbart att få ha. Och sen att sjunga. Mm mums. De var riktigt bra också. Inga killar med denna gången, men det finns tydligen några i vanliga fall. Så vi var 8 tjejer. Jag ska visst vara alt för de hade bara två stycken så jag tyckte att det kunde behövas en till. Det var inte så farligt låga stämmor så det gick bra. Det är egentligen roligare med alt eftersom melodin oftast ligger i sopranen. Det var även kul att träffa några i min egen ålder. =) 

Nu är det dags att sova, men nu vet ni i alla fall att jag lever. Dröm sött kära vänner. Jag saknar er!  


En regnig tisdagsmorgon

Idag börjar jag halv två. Det vet alla som läste gårdagens inlägg, men lite upprepning skadar inte. Hade tänkt att jag skulle få sova ut lite eftersom jag börjar så sent. Blev dock väckt av att Minea grät. En av nackdelarna att bo hemma hos någon som har småbarn. Jaja, så farligt var det inte. Längar väldigt mycket tills jag får en lägenhet, men det är inte så långt kvar. På söndag åker jag till Göteborg för att gå på Liseberg tillsammans med ungdomsgruppen här. Alla som går in gratis kan ju komma dit och säga hej till mig. Då skulle jag bli glad.


Ska snart laga lite lunch. Middag blir inte förrän vid nio ikväll så det är bäst att jag äter ordentligt. Tänkte laga pasta med pastasås bestående av krossade tomater, champinjoner, rödlök och mozzarella. Det är gott. Nyttigt och vegetariskt också. Lär inte orka ställa mig och göra något seriöst ikväll så det kan få bli en omelett. Det är ju också gott. Mat imorgon får bli ett senare problem...


Det regnar ute. Jag hatar regn. Regn innebär blöta skor, ful frisyr och ännu mer deppighet. Hösten har verkligen en tydlig effekt på mig... Speciellt sent på kvällen när det inte finns så mycket som distraherar. Då kan tankarna få vandra fritt och det blir oftast inte så trevligt. Men nu ska jag inte snöa in mig på tråkiga saker....


Kan klaga lite på mina skor istället. Mina gula kawasakiskor som kostade 400 kr har redan gått sönder. Det tycker jag verkligen är dåligt. Hade förväntat mig att det skulle vara bra kvalité när de var så dyra. Hade ju lika gärna kunnat köpa b-kopior som kostade hälften så mycket då. Det ända problemet med det var ju att de inte fanns i gult och jag älskar gult. Jaja. Det är ett hål vid tårna och jag stör mig mycket på det. Idag spelar det i och för sig ingen roll för jag måste ha mina stövlar på mig ändå eftersom det regnar.

Jaja. Hela min dag är planerad fram till kvällen och jag måste sova tidigt eftersom jag börjar nio imorgon. Så nu jag inget mer att säga. Får se om jag återkommer ikväll med en redogörelse hur jag överlevde barnen. Bye.


Pingisbordsbygge och matlagning

Idag vaknade jag 7.30 när väckarklockan ringde. Jag gick upp och klädde på mig, åt frukost och borstade tänderna. 8.40 följde Monica mig till S:t Johannes och kl 9.00 var jag där på min första morgonbön. Efter morgonbönen var slut blev jag välkomnade och vi gjorde det man alltid gör i svenska kyrkor. Vi fikade. (Nu skulle jag kunna lägga in en lång utläggning om hur bra ordet "fika" är, det finns ju inte på något annat språk och så där, men det tänker jag inte göra för dagens inlägg handlar om, just det, denna dagen.)  

Efter fikat fick jag hjälpa till att motera ihop kyrkan nya pingisbord. Det var väldigt spännande. Vi kom ungefär halvvägs och sen, runt 12.00, var det dags för lunh. Jag och min handledare som heter Eva gick till Habo restaurant och åt. Det blev fläskkarré med potatis. (Inser i skrivande stund att jag har ätit samma mat två gånger idag, men mer om det senare). När vi hade ätit upp så tog vi oss en sväng förbi Habos skoaffär. Den var liten. Sen gick vi tillbaka till kyrkan och bestämde mitt schema. Så här ser det ut:

Måndag: 9.00 morgonbön 
                13.30 - 15.00 handledartid (där emellan fri tid för planering mm.)
Tisdag: 13.30 planering inför eftermiddagen
               15.30 - 19.00 S:t Johannesklubben, öppen barnverksamhet
               19.00 - 20.30 ungdomskör
Onsdag: 9.00 morgonbön
                runt 10.00 personalmöte hela förmiddagen
                13.10 - 13.50 barnkör
                19.00 ungdomsgrupp
Torsdag: 9.00 - 11.30 öppet hus för daglediga (= gamla)
                 15.30 - 17.30 konfirmander
Fredag: förmiddagen fri tid
               19.00 - ? ungdomsgrupp

Så där ja. Där har vi mitt preliminära schema som jag det kommer se ut i alla fall den här veckan. Får se hur det blir sen när jag har testat de olika grupperna.  Men var var jag nu? Jo jag skulle berätta vad jag gjorde efter schemaläggningen. Vi fortsatte att bygga ihop pingisbordet. Det gick faktiskt väldigt bra med tanke på hur svårt och komplicerat det var. Vi gjorde några missar men inget vi inte kunde rätta till senare. Det har jag lärt mig idag är att det vi gör kan få väldigt konsekvenser. (Vi pratade om vad jag skulle säga om någon frågade mig vad jag hade lärt mig första dagen). 

Efter vi kändes oss färdiga för dagen, bordet blev inte helt klart men det får bli imorgon, så fick jag gå hem. Var hemma runt 16.00. Städade lite på mitt lilla rum, nu står det inte riktigt lika många påsar i vägen. Satte mig sedan framför min älskade dator och min nyvunna kärlek Skype. Det är ju helt fantastiskt att man kan prata med varandra helt gratis över datorn. Det blir väldigt kravlösa samtala när man vet att ingen betalar någonting. Vi behöver inte ens oroa oss för stråling. Ikväll har jag mest suttit och varit tyst tillsammans med folk i min skypetelefon. 

I alla fall tillbaka till min beskrivning av min dag. Kl 19.00 gick jag ut i köket för att laga mat. Det är alltid lika spännande eftersom jag inte direkt är en mästerkock. Jag lagade potatis med fläskfilé, alltså en upprepning av lunchen, men det kan inte hjälpas. Det blev faktiskt väldigt gott och jag åt det med sallad, gurka, fetaost och vitlökssmör till. Kom på mitt under måltiden att jag glömt rödlöken och jag saknade även gele, men man kan inte få allt här i livet. 

20.00 var jag tillbaka vid datorn igen efter att ha ätit och diskat. Sedan dess har jag suttit här och även slökollat lite på TV. Just nu ett program om att förlora oskulden. Vissa människor kan verkligen göra vad som helst i TV, helt sjukt ju! Jaja. 

Så där ja. Nu har alla som vill och inte vill fått en extremt detaljerad uppdatering av min dag och mitt liv här i Habo. Imorgon ska jag sova länge eftersom jag börjar halv 2. Måste dock hinna med att laga lunch innan dess, men det löser sig. Nu ska jag sluta tråka ut alla stackars människor som har plågat sig igenom hela detta mastodontinlägg om ingenting. Sov gott kära vänner.   

Flyttat

Så där. Nu har jag tagit ett stort kliv in i vuxenvärlden och flyttat hemifrån. Bor dock just nu hos mammas bästa kompis dotter och dotterns man och lilla dotter. Ska bor här i två veckor innan de är färdiga med köket i lägenheten jag sedan ska bo i. Men trots detta har jag tagit ett stort kliv.

Sitter alltså här ensam i mitt lilla rum. Har dator, TV och stereo så det ska väl inte gå någon nöd på mig, men lite ensamt känns det allt. Folk måste komma och hälsa på mig snart...!

Nu kan jag inte komma på vad jag mer ska skriva. Jag återkommer kanske imorgon efter att jag har jobbat min första dag i kyrkan. Det är lite nervöst, men kommer nog gå bra. Kl 9 börjar jag så om du är vaken då kan du ju tänka på mig.

Ha en fin kväll alla. Ni är saknade!

Hej då Göteborg

Imorgon flyttar jag från mitt kära Göteborg. Av någon aldening som jag inte kan förstås känns det faktiskt jättebra nu. Det ska bli väldigt roligt och spännande att få flytta hemifrån och lära känna alla Habobor. Självklart finns det mycket här jag kommer sakna, men just nu känns det inte alls betungande. Det är efter kursen i veckan jag har kommit till denna insikt. Jag mår bra nu och är glad trots omständigheterna. I'm a surviver. Jag är van vid dessa situationer och har lärt mig handtera dem. Det är kanske min lott i livet? Inte ens det känns särskillt jobbigt, bara skrattretandet.

Kursen var bra. Jag har pratat mycket engelska helt obehindrat. Vanligtvis brukar jag vara blyg och vill helst inte prata engelska när andra svenskar lyssnar på mig, men denna veckan har det bara fallit sig så natruligt och jag har inte varit rädd för att folk ska döma mig. Det gäller självklart inte bara engelskan utan allting. Vi alla hade något gemensamt och kunde därför förstå varandra. Alla vet vad det innebär att lämna sitt trygga hem och bo ensam. (Även om jag inte har gjort det ännu, imorgon gäller det). Det känns väldigt bra att jag inte är ensam i detta. När det känns jobbigt vet jag att det finns 21 andra personer som har det likadant. Roligt har vi haft tillsammans också.

Vid den här tiden imorgon kommer jag att sitta själv i mitt rum i Monicas hus. Jag får nämligen inte min lägenhet förrän den 1 oktober. Så under tiden ska jag bo hemma hos mammas bästa kompis dotter som jag har träffat en gång sen jag var väldigt liten. Väldigt snällt av dem att låta mig bo där. Hoppas inte att hennes halv år gamla dotter ska störa mig för mycket när jag ska sova. Imorgon kör mamma, pappa och Maria mig till Habo och så stannar de där ett tag. Sen åker de hem och då är jag ensam.  Inte ens det känns speciellt jobbigt. Hoppas bara att de har trådlöst bredband så att jag kan använda min dator. Men det löser sig.

Ikväll ska jag träffa några av mina söta kompisar som jag kommer sakna. Ni är alla mer än välkomna att komma och hälsa på mig i Habo. Jag kommer att ha en 40 m2 stor lägenhet så plats är det gott om. Annars kommer jag nog att skriva mycket om hur det är här på min blogg. Så tills vidare... Lev livet!

Helsjön

Idag ska jag åka på kurs. Ska vara borta till fredag. När jag kommer hem kommer jag nog bara vara i Gbg i 2 dagar. Jag kommer sakna alla så förfärligt mycket! För första gången i mitt liv ska jag lämna tryggheten som jag har här. Tryggheten i min familj och mina älskade vänner. Men det kommer bli bra. Det vet jag. Efter några dagars deppandet så. :P

Ser inte fram emot denna kursen dock. Det blir säkert bra och så, men jag gillar inte att vara i skogen. Jaja jag ska sluta klaga och sluta leva upp till mitt rykte om att vara negativ. För det vill jag inte vara. Alltså, det ska bli jätteroligt att åka på kurs och lära sig saker och träffa de andra volontärerna. (Det kan jag ju försök intala mig själv iallafall.)

Nu hade jag nog inget mer att säga. Ha det så bra här hemma. Sakna mig och ring mig.


Gud när ska jag bli fridlyst slå upp i en bok:
 hon är en ovanlig art så förbjudet att såra, sätt henne tillbaks där hon stod.
 

Fredag

Nu när jag har tagit upp mitt bloggande igen ska jag väl inte sluta när jag just har börjat. Det verkar ju dumt.

Idag blir nog min sista dag av att sitta vid msn hela dagen och inte lämna lägenheten förrän på kvällen. Imorgon är det ju helg och då händer det säkert något kul. Om inte annat så ska jag gå till en färgaffär och välja färg som ska målas på mina väggar här i mitt rum. Rummet som jag snart inte ska sova i längre. Lilla jag ska snart flytta hemifrån. Det känns på något sätt overkligt. Men iallafall så lär det hända mer spännande saker i helgen. Det förväntar jag mig av den.

Nästa vecka ska jag vara borta på kurs. I hela fem dagar ska jag vara på Helsjön tillsammans med massa andra volontärer. Det ska väl bli spännande antar jag. Hur jag ska överleva är en annan sak. Tex så ska vi gå en pilgrimsvandring en hel dag i skogen. Inga kommentarer. Men i alla fall. Ring mig gärna. Om det nu finns någon täckning på stället. Men det får vi verkligen hoppas.

En tanke kom till mig. Tänk om historien skulle upprepa sig. Men att det denna gången skulle vara jag som... Äsch det kommer aldrig hända...

Igår gjorde jag något som förvånade mig själv. Jag var förutseende nog att ta med mig en halsduk när jag gick hemifrån vid 4 för att jag tänkte att det nog skulle vara kallt när jag skulle gå hem. Det var duktigt tycker jag för det hade trots allt varit fint väder och typ 20 grader enligt vår termometer. Senare, vid halv 1, när jag stod och väntade på bussen på Redbergsplatsen i minst 20 minuter var jag mycket glad för min underbara planering. Jag frös inte ett dugg även fast jag bara hade leggings och kinaskor. Okej nu ska jag sluta skriva om detta eftersom det lär vara oerhört tråkigt att läsa om.

Har jag något mer spännande att berätta tro? Igår var säga-hej-då-dagen. Brudarna hade middag hos Rebecca och då fick jag säga hej då till alla mina fina flickor. Speciellt till Maja, Rebecca och Maria som ska flytta till Frankrike, Italien och Spanien. Kommer sakna er allihoppa. Även Linn som sorgligt nog inte kunde vara med. Efter det gick jag till kyrkan och första träffen för UG. Första och sista för mig. Jag kommer verkligen sakna vår ungdomsgrupp, men jag tror att det kommer bli bra i Habo också.

Nu ska jag avsluta detta givande inlägg. Kom bara inte på något bra sätt att göra det på. Punkt.