Liten uppdatering

Ännu har vi inte fått internet till våra rum på skolan, och det innebär att jag inte har kunnat uppdatera er om hur det går för mig på skolan. Men nu är jag hemma, i Gbg, och tänkte att det var dags.

För er som inte hänger med går jag Medie- och informationslinjen på Hjälmareds folkhögskola. Den ligger lite utanför Alingsås, typ tio min med bussen från stationen. Så det är väldigt nära och bra, förutom att bussen har väldigt skumma tider och nästan aldrig går. ;) Men nu går jag ju inte där för att kunna åka hem hela tiden, även om det har verkat så nu den första tiden. Flänger till Gbg mest hela tiden, men i framtiden blir det nog inte så mycket av det. Jag bor ju på skolan, i ett rum som jag delar med en jättetrevlig tjej som heter Charlotta. Jag tror det kommer gå väldigt bra och att vi ska kunna komma överrens hela året. Det gäller ju att det stämmer mellan oss eftersom vi ska tillbringa så mycket tid tillsammans. Vi går nämligen i samma klass, har båda valt gitarr som tillvalsämne och är i samma gympagrupp. Så under det här året kommer vi nog lära känna varandra utan och innan tror jag.

(Dags för nytt stycke, annars blir det så jobbigt att läsa.) Skolan i övrigt verkar väldigt bra. God mat och fint läge, förutom det där med täckningen då, men det finns vissa platser där det faktiskt går att ringa. I min klass är vi typ 11 personer, det är lite osäkert hur många vi är för det är några som håller på att sluta. Men det är iaf ett mycket lagom antal. Lektionerna verkar bli väldigt spännande, bortsätt från att jag känner mig helt lost ibland. Jag har ju inga förkunskaper alls! Men det kommer bli kul och framför allt utmanande. Det ser jag fram emot. Bla läser jag en fotokurs som i slutet ska resultera i en utställning som kommer bli bedömd av en proffsfotograf! Hjälp! Haha. Mycket nytt är det hela tiden.

Jag får nog ta och avsluta strax, men kan ju bara säga att folkhögskola är nog verkligen min grej. Det är så mysigt att leva så tätt inpå så mycket människor. Man kan prata med vem som helst och umgås med folk i andra linjer och sånt utan att det är konstigt. Det blir sån skillnad mot en vanlig skolan. Här heja alla på alla och sånt. Det är mycket trevligt.

Ikväll ska jag hem till Linda för hejdå kalas. Snart åker hon ju till USA. Kommer sakna henne, speciellt som vi har kommit varandra nära nu igen. Det kan ju vara lite upp och ner med det där. Nästa helg kommer också min älskling upp hit och ska bo hos mig. =) Jag har saknat dig så Alexandra!

Det här får duga så länge. Hej hopp.

Ingen täckning

Tänkte bara tala om att det inte finns någon täckning på min skola. Någonstans. Det innebär att jag inte kan ringa och oftast inte får sms som folk skickar förrän många timmar senare. Detta innebär inte att jag vill att ni ska sluta höra av er till mig. Jag bara säger det så ni vet varför jag inte svarar. Testa mail om ni vill mig något.

Annars är skolan jättebra! Massa trevliga människor och sånt. Nu måste jag sluta skriva, för ikväll tar jag tåget tillbaka dit. Bättre uppdatering kommer en dag när vi har internet i vårt rum, vilket jag tror blir snart.

Ta hand om er vänner, och grattis till Mia och Maja som fyller år idag. :D

Aldrig mera räls!

Hm... De senaste fem inläggen jag har skrivit är det ingen som har kommenterat. Det känns ju kul. :P Jaja, hoppas att folk läsa iaf, för annars känns detta rätt meningslöst.

Men, idag var en glädjens dag. Idag, tisdagen den nittonde augusti, fick jag, Malin Claeson, äntligen ta ut min tandställning! Hurra och hallelujah! Det är så himla gött! Jag har skaffat mig ett tandkrämsreklam-leende. (Nästan iaf.) Så jag är glad, men jag har lite ont i tunga pga min nya tråd jag tydligen måste ha. Men den syns inte så det spelar ingen roll. Shohoo!

Imorgon börjar skolan. Jag är lite smått nervös, men det ska bli väldigt kul. Kommer hem igen till helgen, så sörg mig inte så mycket ännu. Men lite kanske, det gör mig glad. Hihi.

Ta hand om er vänner!


Konfaläger

Nu är jag hemma igen, i mitt älskade Gbg, efter ett mycket intensivt konfaläger. Det var 49 st små Habo-konfirmander plus ganska många ledare. Lägret gick bättre än jag trodde, eftersom jag var mycket opepp på att åka. Har haft ganska roligt ibland, speciellt när vi lekte "Irlänsk julafton". Det är verkligen en väldigt rolig lek, framför allt att titta på. Konfirmanderna flög åt alla håll efter att ha sprungit tjugo varv runt pinnen. Haha, det var en rolig kväll. Något som inte var lika roligt var nätterna när vi var tvungna att sitta och vakta. Dock blev det aldrig senare än halv två för mig och det är jag mycket tacksam för. Något annat som gör mig arg är grå-tröja-och-blonda-maffian. Fyra tjejer, som i början av lägret var fem, som ser exakt lika dana ut. Vad hände med den femte undrar du? Jo, de andra fyra bestämde sig för att hon inte fick vara med längre och frös henne ute ur sitt "coola" gäng. Högstadiet är en grym tid i ens liv och tjejer kan verkligen vara så elaka! Föraktfulla blickar och himlanden med ögonen borde kunna göra mer ont än slag, eller åtminstonne lika ont. Och det är så mycket svårare att upptäcka den sortens elaka handlingar än fysiskt våld. Men detta är väl oundvikligt, trots att man inte skulle vilja acceptera att det finns.

Mycket annat har också hänt på lägret, men det orkar jag inte dra här, och jag tror inte att någon är speciellt intresserad av att läsa det heller. Däremot är nu min Habo-period av mitt liv helt officiellt slut. Kommer inte jobba där något mer. Blir inte ens att jag åker på konfirmationerna, för det passar helt enkelt inte. Självklart kommer jag att hälsa på, men då bara som besökare. Känns konstigt, men på ett sätt har jag ju redan lämnat det bakom mig. Sakna människor kommer jag nog att göra, men inte något annat. Det är jag helt färdig med nu.

Något annat jag är färdig med är detta inlägget. Ska nämligen åka in till stan nu, så jag hinner inte sitta här och uggla mera. So long my friends.

Hej då.

Idag åker jag till Habo. Kommer hem på torsdag, någon gång på eftermiddagen. Sakna mig! (Och ring mig gärna, för jag kommer nog ha tråkigt emellanåt.)

Sicken kväll!

Den här kvällen, som jag trodde skulle bli så tråkig, slutade väldigt roligt. Nadia ringde när hon slutade jobbet och undrade om vi skulle gå en promenad. Sagt och gjort, vi möttes på torget lite innan elva. Väl där hade Nadia fått för sig att hon ville till Statiol, så vi tänkte ta hennes bil. Vi gick till parkeringen och satte oss i bilen. So far so good. Men den lilla bilen ville inte starta. Det ända som hände var att bilen rullade ut lite från sin ruta. Så fick vi putta tillbaka den igen. Det funkade först inte för att Nadia hade glömt att lägga ur växlen, eller nåt. (Jag kan inget om bilar, eller att köra dem.) Men iaf, bilen kom på plats och allt var frid och fröjd. Så vi stod där och funderade på vad vi skulle hitta på nu. Då kom vi på den briljanta idén att GÅ till statiol. (För den som inte vet tar det typ en halvtimme att gå dit.) Så vi traskar på och har det mycket trevligt. När vi är vid Kaggeledstorget börjar det regna. Ja, det var ju otur, tänkte vi och fortsatte gå. Sen vi preem typ så kom en fet blixt och efter en jätteåskknall! Vi blev jätterädda, skrek högt båda två, tog varandra i handen och sprang några meter. Haha! Det var verkligen roligt. Sen var vi genomblöta. Gick till Statiol, men tog bussen hem. På vägen gick vi och sjöng Let i rain. Passande låt eller hur? Jaja, jag skrattade iaf så att jag fick ont i magen. Sjukt komisk kväll.

Ibland händer det knasiga saker som man kan skratta åt. Det är bra. Nu ska jag sova. God natt.

Tråkigt!

Här och nu bestämde jag att det inte blir någon bloggpaus. Inte just nu iaf. Ibland kan det gör mig glad att skriva så varför ta paus från något som kan göra en glad? Så var det med det.

Lägret jag kom hem ifrån igår var mycket händelserikt. Jag måste säga att mina fördomar för SKU försannades ganska mycket, och jag tycker inte allt för bra om präster i Lunds stift. (Okej där drog jag alla över samma kam efter att ha träffat typ två, men ändå.) Det som hände på den där gudstjänsten var verkligen helt ofattbart och bara så sjukt. Jag är faktiskt fortfarande chockad. Jag är inte heller förvånad över att kyrkan har delat sig genom åren. Religion kills, Jesus saves!

Men annars hade jag trevliga dagar. Vi i vårt lovsångsteam kom varandra närmare genom att ena oss mot de andra. Vi har faktiskt kommit förvånandsvärt bra överräns när jag tänker efter. Mycket bra. Nya bekanskaper är alltid kul också, och mysigt var det verkligen. Kul också att få träffa Alexandra några gånger. Som du brukar skriva vännen, jag är inte hel utan dig. Du vet att jag tänker på dig nu och önskar jag var där... <3

Just nu har jag väldigt långtråkigt och är sjukt rastlös. Vill umgås med någon bra människa, men alla är ju upptagna med så mycket annat. Ingen har tid för mig, och de som har tid bor inte här om nu ens de har tid. Det är en väldans tur att det är sommar nu, för annars hade jag så lätt kunnat bli så där höstdeppig och bara sitta och lyssna på sorglig musik, tycka synd om mig själv och gråta. Men det blir inge med det nu. Funderar på om jag ska gå en promenad i min ensamhet. Risken finns att det kan bli rätt deppigt. Kanske ska se en film istället. Varför är alla så upptagna och varför sitter jag själv hemma i fredags kväll??

Jaja, imorgon åker jag till Habo för att på söndag åka på konfaläger. Känner mig inte direkt pepp på det, men det nog förhoppningsvis kul när vi väl kommer dit. Om inte annat är det bara fem dagar och jag får betalt. Kommer hem igen på torsdag och då har jag bara fem dagar innan skolan börjar. Så den helgen förväntar jag mig att folk ska vilja träffa mig. Sen blir det ju flytt till A-sås. Börjar den 20:e om någon skulle undra. Men det är ju inte som att jag ska flytta till världens ende, det är ju nära hem så jag lär väl hänga en del i Gbg ändå kan jag tro, iaf i kyrkan.

Kommer bara på mer och mer jag skulle kunna skriva om, men jag har faktiskt ingen lust. Det här inlägget börjar redan bli tråkigt och för långt, så nu säger jag adjö för ikväll. Puss och kram skumbanan, kids.