Kulturell kväll

Ikväll har jag varit på Operan med min mamma och tittat på musikalen Mary Poppins. Den var verkligen jättebra och jag tycker att det är så roligt att göra såna saker. Jag kan vara lite kulturnörd om jag vill.

Imorse gick jag och min kära syster upp i ottan för att ta min innan gryningen bild. Halv sju stod min klocka på, för solen skulle ju gå upp 7.14. Jag fick min bild och jag är nöjd. Oerhört glad att detta projektet snart är över, även om jag kanske överreagerar och tar lite väl seriöst på saker ibland. Men det är sån jag är, och jag får faktiskt lov att vara den jag är.

Resten av dagen var mindre produktiv, och jag har inte fått gjort mer än att beställt tid hos frisören och kommit på vad jag måste hinna med innan detta lovet är slut. Det blev en lista. Jag tycker om listor, annars glömmer jag så lätt bort viktiga saker, och livet känns ofta lite mer greppbart med en lista. Ganska knäppt, men, som sagt, sån är jag. (Kan man ha så många kommatecken i en mening? Det kändes som att alla behövdes, men jag är inte helt säker...?)

Imorgon blir det ett besök hos tandläkaren. Gäller att jag njuter av det, för det blir mitt sista gratisbesök i livet. Nästa gång det är dags kommer jag behöva lägga ut en massa pengar på skiten. Så är det, men jag ska se till att inte få några hål så behöver det väl inte kosta så mycket.

Oj vad mycket intressanta saker jag har skrivit här idag. De små smurfarna hoppar för fullt. Nej, nu är det snart dags att sova så nu räcker det med sånt här trams för denna gång. So long.

Höstlov

Nu är det höstlov. Så himla gött att fortfarande få ha lov. Oj vad jag kommer sakna det när jag börjar jobba. Får väl helt enkelt bli lärare så löser det sig. Bra plan.

Så här första kvällen på lovet sitter jag kvar i mitt rum på skolan. Nästan alla har åkt härifrån, men vi är typ sju eller så som är kvar. Jag åker hem imorgon tillsammans med Carro. På kvällen blir det utgång tillsammans med en liten skara Gbgare härifrån, plus Carro så klart. =) Blir säkert väldigt party.

Annars på lovet då? Ja, vad ska jag ha för mig egentligen? Inte alls mycket. Är ju, som jag sagt tidigare, inte så många kvar här i Sverige (om man räknar Skåne som utlandet ;)). Men en del häng med min syster hoppas jag på. Sen måste jag tråkigt nog plugga en del. Ta mitt sista foto till utställningen. Kommer bli helt underbart när den är färdig. En sten som lyfts. Men jag ska ta mig tid till att skriva mail som jag så länge tjatat om att jag ska göra. Äntligen ska det bli av. Sen kommer jag nog att ha en ny frisyr när lovet är slut, förhoppningsvis en fin en. Funderar även på en annan utseendeförändring. Får se vad det kostar och så bara.

Nu är det dags att se en film med gänget. För det gör vi aldrig annars. ;) Se på film och ligga på hög är det vi är bäst på, så då är det väl bra att det är vad vi ägnar många av kvällarna här åt, eller hur?

en ledig onsdag

På onsdagar har vi vanligtvis video hela förmiddagen och sen inga fler lektioner. Nu råkar det vara så att vår videolärare missade sitt plan hem från USA, så därför är vi lediga idag. Jag och Lotta borde nog redigera färdigt våra två filmer, men det blir väl senare idag hoppas jag. Jag skulle även kunna ta två av mina resterande tre bilder till fotouppgiften idag. Får se om jag lyckas med det. Har en liten idé nu iaf. Om en lite stund ska jag planera färdigt min kärlekspresentation jag ska hålla imorgon på livsåskådningen, men först ville jag skriva lite grann här.

Borde kanske passa på att skriva lite personliga hälsningar till folk som jag saknar här. Tar ju aldrig tag i att skriva mail, trots att jag har sagt typ hundra gånger att jag ska göra det. Kan börja med Mareike: tack för din fina lilla kommentar på mitt föregående inlägg och grattis i efterskott! Fick du mitt sms? Jag skickade till nummret du skrev i ditt mail. En dag ska jag svara på det, för jag saknar dig!

Och Alexandra, jag saknar dig så mycket! Jag vill så gärna prata med dig. Om jag skickar dig mitt nummer till vår hus telefon, kan inte du ringa mig någon dag då vi båda har tid då? Och tro aldrig att jag skulle ha glömt bort dig, eller att jag har slutat bry mig, för så är det verkligen inte. Du är min bästa vän och jag älskar dig!

Rut och Louise, ni befinner er båda i utlandet, och därför blir det för dyrt för att prata i tel. Det är härligt att läsa om att ni har det bra iaf, och som sagt, någon dag SKA jag ta tag i att skriva mail till er båda. Det blir lite mer personligt än detta.

En sista person som jag vill skriva om är Katta. Jag vet inte vart du har tagit vägen eller om du ens befinner dig i Sverige just nu. Om du vill får du gärna höra av dig på något sätt. Vad hände med dig blogg, varför slutade du skriva? Det är nästan så att jag börjar bli lite orolig...

Ja det var det. Det finns självklart en hel drös med andra vänner som jag också saknar, men just idag kände jag att det var dessa jag vill hälsa till särskillt. Vet inte ens om de andra läser här, så det hade kanske varit rätt meningslöst då. Eller, egentligen är nog saknar fel ord. Längtar efter beskriver kanske bättre det jag känner. Jag går ju inte runt med en sån där konstant känsla av att något fattas, för jag har det så bra här. Sakna gör man nog mer när man inte känner sig på rätt plats, och det gör jag ju.

Livet kan trots allt vara väldigt märkligt ibland. Och jag tycks ha fastnat i något konstigt mönster, som jag inte alls trivs i. Jag undrar när jag ska komma ur det? Snart hoppas jag, men tydligen inte just nu. Men jag är inte missunsam, utan tvärtom väldigt glad för detta. Konstigt att en sak kan ge en så väldigt dubbla känslor.

Nu tror jag det kan vara dags att övergå till något annat. Är dock inte jättepepp, men det ska nog gå bra.

en mörk kväll.

Det bara slog mig helt plötsligt. En sån där jobbig ledsen känsla. Jag var inte alls beredd, men det gjorde liksom ont i hjärtat. Jag tror det kallas heart ache. Jag vet ju att det finns människor här omkring (alltså på skolan) som tycker om mig och som vill umgås med med mig, men just ikväll kände jag mig bara så fruktansvärt ensam. Det var längesen det jag kände mig så här och jag hoppas att det dröjer länge innan nästa gång. För jag tycker ju om att vara glad. Att skratta är så härligt och alla blir så mycket vackrare när de ler. Så nu ska jag ta och rycka upp mig och följa med ut på äventyr med några av de bästa här ifrån. Det blir nog skoj hoppas jag.

För övrigt rullar livet på som det ska. Har lite småpanik över vår fotouppgift i skolan, men det är väl så det är. Någon gång blir jag väl färdig, och förhoppningsvis i tid. Annars går skolan nog rätt bra, har inte så mycket att göra och det är skönt.

Nu satte jag på glad musik, så nu ska jag bli glad. Bra plan tycker jag. Oroa er nu inte för mig vänner. Det är ingen fara mig, jag bara mår så här ibland, av inga seriösa anledningar. Det gäller bara att sätta det i perspektiv. Det är ju inte som att jag bor på gatan och inte har råd med mat. I jämförelse med det verkar mina problem högst obefintliga. Vad bra.

Ta hand om er och deppa inte ner i höstmörkret, något som är så lätt gjort!

Origentering i ösregn

Som rubriken redan har talat om så var jag ute och orienterade i ösregn igår, tro det eller ej. Det är så långt ifrån något jag i vanliga fall skulle göra som man kan komma. Men det var obligatoriskt med skolan, så det var bara att bita i det sura äpplet och göra det. Jag tog ändå rätt många kontroller, är förvånad över mig själv. När vi äntligen kom tillbaka till skolan var jag verkligen helt pisseblöt. Då var det gött med en bastu och en riktigt lång dusch.

Nu sitter jag vid en dator i skolan och försöker skriva en recension till svenskaletionen imorgon. Det var verkligen inge bra. Är skittrött och håller på att somna. Det känns väldigt lockande att bara gå och lägga mig i min mjuka sänga nu, men om jag inte gör det nu måste jag göra det ikväll och det känns inte ett dugg kul. Vi har ju sovmorgon och då kan man vara uppe länge och se på film. ;)

Bara så ni vet ingår jag numera i Fantastic 4 tillsammans med tre andra på skolan. =) Dags att sluta skriva och börja ta skolan och läxor på allvar.

Invisible Girl