Lucka nummer 25

Som jag har sagt tidigare är det en extra lucka på denna kalendern. Här kommer den.

Lucka 25: 1.50 för varje julklapp du fick den här julen

Okej... Nu börjar den stora uppräkningen av vad jag fick i julklapp... Hehe... Spännande va? Ska vi se, jag fick: En klänning, ett spel, ett pussel, strumpor, ett badset, en grodbricka, en grodnyckelring, en svart kofta, ett halsband, ett halsband till, pengar, te, hemmagjorda magneter, en cd, tre böcker. Det var nog det. Det blir 17 st. Inte illa. 25,50 får jag det till.

Min slutsumma blev: 110 kr. Vann jag tävlingen? Vad kom ni andra upp i? Inte för att det var det viktiga men... Hehe... Alla pengar går iallafall till vår insamling till Rumänines gatubarn.

Igår då, alltså juldagen så lagade jag och Maria en fin middag till mamma och pappa. Det var en julklapp till dem. Vi handlade på morgonen och sen hann vi med att spela lite alias som jag fick i julklapp. Men efter det tillbringade vi flera timmar i köket och lagade tre rätters. De blev så glada. Det var väldigt roligt. Sen hade vi en konsert för dem, också en julklapp. På kvällen gick jag och Maria på bio, Happy Feet. Det var min julklapp till henne. Mycket julklappsgrejer igår. Hehe.. Bra film för övrigt. Väldigt söt. Trevlig dag.

Idag ska jag nog fixa en födelsedagspresent till Jenny tillsammans med Jenny. :P Sen ikväll ska jag nog träffa kyrkvänner och mysa och spela spel. Trevlig dag. Hihi. Mycket bra jullov hitills. Och snart är det läger!

Hoppas ni alla haft en trevlig jul och att ni får ett fortsatt trevligt lov! Bamsekramar!

Lucka nummer 24

Hade inte riktigt tid med att blogg vare sig på julafton eller igår. Idag är det Annandagen och det finns inte så mycket att göra, alltså jag har tid att sitta här och skriva. :P Börjar med luckan.

Lucka 24: 50 öre för varje filt/täcke ni äger

Detta var svårt tycker jag... Men vi har iallafall fyra täcken nu (nähä) och sen tror jag vi har fyra till som är tunnare, typ sommartäcken. Jag har iallafall en filt, sen har vi kanske 2 till någonstans. Sen har vi säkert minst ett gammalt täcke. Det blir  12 st totalt. Det låter kanske rimligt. :P Hehe. 6 kr idag då.

Julafton gick till såhär:

Såg på julkalendern kl 9.00
Gick till Härlanda på Gudstjänst 11.00 (Bytte julklapp med Jenny och fick ett jättefint halsband)
Åt jullunch dvs gröt! Mums! :D
Duschade och städade i väntan på släkten
Släkten kom och vi kollade på Kalle Anka (var faktiskt riktigt tråkigt i år...)
Öppnade alla julklappar som låg under vår fina gran
Åt julmiddag, dvs typ julbord eller nåt i den stilen
Spelade spel med släkten som jag fått i julklapp och åt massa godis
Sjung på julnattsmässan i Härlanda
Hem och sova, jättetrött!

Det var väl allt du behövde veta. Hehe. Nu är det dags för lucka 25.


Lucka nummer 23

Oj. Idag är det dan före dopparedan. Har inte tänkt så mycket på att det faktiskt är julafton imorgon. Funderar på att ta mig en tur till kyrkan på morgon... Men 10 är en fasligt dum tid... Kanske går till Härlanda istället... Usch... Fy mig... :P Får se hur det blir med det. Sen blir det gröt lunch. Mums jag älskar julgröt! Någor gång runt halv tre kommer min moster och hennes familj hit. Känns konstigt att vi ska dela ut julklapparna tillsammans med dem... Det brukar ju alltid vara bara familjen, eller förr i världen farmor och farfar (när han levde). Men det blir säkert spännande det med. Ser mest fram emot att ge mamma och pappa mitt och Marias speciella hemliga paket som vi har jobbat med mycket. Hihi. Sen är det midnattsmässa där jag sjunger solo halv 12 i Härlanda. Kom dit vettja. :P

Lucka 23: 1 kr för varje telefon i ditt hus.

Okej... Alla familjemedlemar har var sin mobil , det blir 4. Sen har jag en telefon i mitt rum, en i köket och en här i datarummet. Det borde bli 7 totalt om jag inte är helt borta. Alltså 7 kr idag.

För er som trodde att kalendern tar slut imorgon hade ni fel. Den tar slut den 25:e. Så det så.

En hälsning till Maja också. Du är för underbar. Vi kommer äga sönder London och alla engelsmän kommer vilja vara som oss. ;) Haha. Hoppas jag får något riktigt brittiskt i julklapp imorgon. Förrästen fick jag en tidning på posten härromdag från UD. På framsidan stod det något i stil med "Hello mate" och så handlade hela tidning om att åka utomlands. Ett tecken? 

Tycker om alla mina vänner så himla mycket. Och min familj också. Det säger man för sällan. Kom ihåg det så här i juletid. Du är älskad, och jag också. God jul och ha en fin julafton.

Ps. Jag ska försöka skriva imorgon... Men det är ju inte säkert att det blir tid att sitta här framför datorn... Får se... :P Hehe. Ds.

Lucka nummer 22

Nu är det inte långt kvar till jul. Dan före dan före dopparedan som man säger. Och jag köpte klart mina sista julklappar idag. Men jag visste faktiskt vad jag skulle köpa... Det var bara det att man inte kunde köpa en av grejerna tidigare... Så det så... :P Hehe.

Lucka 22: 25 öre för varje hårvårdsprodukt du äger.

Jaaa... Svårt det där... En avägning om man ska ta med schampo mm. Men jag tror inte det räknas... + att det ju inte bara är mitt... Hehe... Så jag fick det till typ tre, fyra st... Så jag räknar med fyra, alltså 1 kr.

Nu måste jag äta lussekatter och sen se på julkalendern! Kram kram

Lucka nummer 21

Nu är jag ikapp. Yes. :P Hehe. Vi börjar med luckan.

Lucka 20: 2.50 om ni har en snöslunga eller en motordriven/elektrisk gräsklippare.

Attans... Vi har inget av det där... Bor ju som sagt i lägenhet och gräset på gräsmattorna utanför tänker då inte jag ta ansvar för... :P Hehe. Inga pengar idag. Kanske var bra. Tror jag är uppe i 70,50... Är inte så bra på att räkna. Kanske kan bli hundra kr när denna kalendern är slut. Det finns faktiskt en lucka dagen efter julafton också. Så det är 4 luckor kvar. Men en hundralapp ska jag nog ha kvar även när jag är klar med alla julklappar... (Det innebär att jag inte är klar än... Hehe.)

Idag vet jag inte vad jag ska göra... Jag och Maria ska kanske fixa lite med julklappar till mamma och pappa... Om vi orkar. Sen ikväll är det avslutning med UG på Liseberg. Myspys blir det. Hoppas många kommer. Har inte varit på jul på Liseberg i år och det är ju alltid lika trevligt. Hihi.

Nej nu får det räcka med blogg för idag... Har ju skrivit massa intressanta saker. Höm... :P hehe. Ha en fin dag, första dagen på jullovet för många. Puss puss

Lucka nummer 20

Igår, julavslutningsdagen. Det var typ en av de stressigaste dagarna på denna terminen... Helt knasigt. Dagen började med att jag fick skynda mig till vagnen. Och sen övade vi lite inför själva avslutningen. Så var den. Det var väldigt mycket sång så det hann nästan inte bli tråkigt, nästan :P Hehe. Men trevlig sista julavslutning iallafall.

Sen bar det av ut på stan (med en lilla menyn från McDonalds i magen). Vi sjöng i kanske en och en halv timma. Samlade in pengar till barnen i Rumäninen igen. Fick in kanske 1000 eller något mindre. Är iallafall väldigt roligt att se hur folk reagerar när de ser att vi står och sjunger. Och jag tycker faktiskt det är roligt att sjunga.

Sen skulle jag ha sjungit mer på stan med Rut, Petra och Eva-Linn... Men de hade åkt hem. Så vi bestämde att sjunga på Olskroken istället. När jag precis skulle sätta mig på en vagn kom jag på att Elisabeth hade min stämgaffel... Så det var bara att åka till Haga och hämta den från henne... Sen på väg till Olskroken var det typ stop i kollektivtrafiken... Asirriterande... Men så kom jag fram tillslut och vi sjöng lite fina sånger. Folk tyckte nog det var bra... En man tog till och med kort på oss... :P Folk fick lägga pengarna till Frälsningsarmén som stog brevid oss... Sen när det gick fick vi in 30 kr till oss som vi skänker till Rumäninen.. Hehe...

Fick springa upp till Redbergsplatsen för att hinna med 1:an som var verkligen var tvungen att åka... Kom hem och fick packa lite grejer hur snabbt som helst och så gick jag och Jenny till träningen, Yoga. Hann inte ens slå in julklappen till min hemliga som jag hade köpt på Ica och en bokaffär på Olskroken... :P Det fick Maria göra åt mig. Haha. Så när Yogan var slut fick jag duscha och byta om jättesnabbt för att pappa vänta på mig och skulle köra mig till Maja. Svårt att hitta hem till den tjejen säger jag bara.

Väl där var det jätteroligt. Vi fick jättegod mat som Maja hade lagat. Och god efterrätt. Sen delade vi ut packet. Jag fick te, en cd (bränd) och egengjorda kylskåpsmagneter, jättefina, av Linda! Vi pysslade även marsipanfigurer. Hur mysigt som helst. Tycker om er vänner! Konstigt att säga hej då och god jul till alla dock... Hemvägen från Maja ska vi inte prata om... Hahaha. :P Kom iallafall hem tillslut och somnade som en stock efter denna händelserika dag. Nu till luckan. :P

Lucka 20: 1 kr för varje gång du drack något annat än vatten igår.

Hm... I tisdags då alltså... Möjlk till lunchen hemma, antagligen inte vatten till middagen, ett glas julmust med vännerna. (Drack jag bara tre gånger den dagen? :S) Jaa... Det var nog det... Hehe... 3 kr.

Hoppas ni orkar läsa detta lååånga inlägg om min oerhört spännande dag. Haha.


Lucka nummer 19

Ojojoj... Jag ligger visst lite efter... Det var illa... Men den här dagen (alltså i tisdags) så kom några vänner hem till mig och spelade spel på kvällen... Jag skyller på det. Det var väldigt roligt och mysigt. Det var jag, Maria (syster yster), Rut, Eva-Lin och Lousie. Tyvärr så vann Maria och Rut spelet... Men ändå... Julmusten var god som alltid med... :P 

Lucka 19: 50 öre för varje gång du ätit kött den här veckan.

Okej... Nu blir det att tänka... Svårt att räkna så långt tillbaka vad man har ätit... Men Det ska alltså vara hur många gånger jag åt kött i måndags och tisdags... Hm... Jag skulle gissa på två gånger i måndags... Åt nog spagettig med köttfärsås till middag... Och något macka med något köttpålägg till frukost... Sen var det visst fisk i bamba så det räknas väl inte? Vilket minne jag har då... Hehe... Och så i tisdags då. Då åt jag nog bara kött en gång... För jag åt ingen frukost... Började tolv så jag åt nudlar då. :P Hehe. Minns inte vad det var för middag, men det var säkert kött... Hehe... Så åt jag nog inget mer den dagen... Oj då. Alltså blir det bara 3 gånger... Ovanligt. Men jag kan räkna med fyra så blir det 2 kr. Mycket lättare... :P Hehe... 

Fick tillbaka gehörsprovet i tisdags med. Fick 1 poäng från MVG. Det gick så mycket bättre än jag trodde... Speciellt eftersom Sture sa att ingen i klassen fick mvg. :D 

Ja det var nog den dagen... Hehe... Dags att fortsätta komma ikapp... :P Haha.  

Lucka nummer 18

Nu är det inte långt kvar till lovet... Gud så skönt det ska bli! Hade dock en ganska trevlig dag idag. Först en jättetråkig engelskalektion där vi såg en dålig film, Pirates 2 (jag har inte sett 1:an) och hade betygsamtal. Sen umigcks jag med några fina vänner som även de hade håltimma. Några av dem fick för sig att de ville se Idol-Marcus på stan... Jag har inte ens tittat på Idol... Men så hann jag inte se honom heller för jag var tvungen att äta äckelpäckelfisk i bamba... (Nej det var inte korv Maja och ni andra, ni hade fel! Kunde tyvärr inte hälsa korven från dig Linda. ) Sen pratade vi om julens ursprung på Kultur och idé historian. Ganska soft... Sen ställde vi oss typ 7 från klass och sjöng julsånger i Nordstan... Fick in massa pengar till gatubarnen i Rumäninen. (Det är för övrig dit ni ska skänka pengarna från denna kalendern hehe) Så det var roligt. Hoppas det inte lät allt för falskt. ;)

Lucka 18: 2.50 om din familj äger MER än 25 st Cd-skivor eller DVD/video-filmer.

Yes det gör vår familj... Det är ju verkligen inte många... 25 st bara... Man kan bli lite förvirrad och tro att det ska vara 2.50 per skiva... Men det var ju fel... Hehe. :P Så därför är liksom maxbeloppet idag 2.50 (Nej då jag är inte tävlingsinriktat och vill vinna... Det lär iofs Emmy göra... Men man kan försöka.)

Ska snart iväg och träna. Om Jenny behagar komma hem... :P Vi ska typ springa tror jag. Det blir nog bra... Sen ska jag ta det lugnt resten av kvällen... Imorgon ska vi nog stå på stan igen och sjunga. Så om du är i stan runt 1 och senare kan du ju leta efter oss... :P Och skänka pengar för att vi sjunger så oerhört vackert... ;) Tss... Hehe...

Ha en trevlig afton och glöm inte att ta på er varma kläder för nu är det faktiskt minusgrader ute. :P

Lucka nummer 17

Idag är det tredje advent och alltså exakt en vecka kvar till julafton... Känns helt knasigt. Trots att hela huset är fullt av julpynt och massa jul mm så är det varmt ute och ingen snö... Ganska lite julstämming om jag ska vara ärlig... Dock tvivlar jag på att snön kommer, men det är sjukt att det är så varmt... Och det räcker med regn... Snart svämmar hela Gbg över och jag har inga stövlar!

Lucka 17: 3 kr för varje dator i ert hus.

Jaha. Vi har bara en dator så det blir 3 kr idag då. Jag tror att jag är uppe i 63. Sen när kalendern är slut måste jag göra en extra koll... Hehe. Inte många luckor kvar nu...

Ikväll är det Praise i kyrkan. Kom dit. Marcus Olsson ska prata. Det lär bli grymt. Sen ska ju jag sjunga i lovsångsteamet... Det är alltid värt att se... Öh... :P Hehe. Nej kom dit för där blir nog bra. Kl 18.00

Annars ska jag inte göra så mycket idag... När jag har klätt på mig ska jag nog gå till Jenny och pussla. Det är mycket roligt! Hihi. Borde skriva PA... Men vem orkar det när det nästan är jullov? Det kanske blir imorgon om jag är duktig då... Hehe... Kramelikram

Lucka nummer 16

Hann visst inte vara inloggad igår så den lucka får komma nu... Vi bara säga att jag hade 9 kommentarer på lucka nummer 15... Varav 7 var från Linda... Haha... Jag tror iallafall att det var Linda... Det verkade som det... :P Hehe... Igår (som är den 16:e då...) så såg jag Marias levande julkrubba två gånger... Hehe. Var och fikade mm med Lousie. Mycket trevligt. Det skummaste är att Jakob i Marias klass kallar mig för "älskling"... Haha... Har ingen aning om varför... Ganska komiskt... Jaja. Över till kuckan.

Lucka 16: 2 kr för varje TV i ert hus.

Vi har tre TVar... (Heter det så? :S) Iallafall så blir det ju 6 kr då. Orkar inte räkna ut just nu vad jag är uppe i... Kan ta det i nästa lucka... Hehe.

Lucka nummer 15

Framme vid dagens datum. Nu är jag ikapp igen... Där jag ska vara i kalendern så att säga. Jag ber om ursäket för att ni inte har kunnat få en lucka varje dag. ;) Vilken stor förlust...

Lucka 15: 1 kr för varje ytterdörr

Vi bor i lägenhet vilket betyder att vi bara har en ytterdörr... Hade varit skumt annars. :P Hehe. 1 kr idag. Slutsumma = 54 kr.

Okej... Frågan är om jag orkar dra hela denna veckan nu... Kan berätta lite... Onsdags som var lucia... Då gick jag upp halv 6... Sen var det luciatåg för skolan... Det gick nog väldigt bra tror jag. Folk tyckte nog att det var fint och roligt. Sen hade vi två luciatåg till... Ett fick vi åka taxi till för vi hamnade helt fel pga att folk som jobbar på Ericsson aldrig åker buss... Snobbar... :P Jaja. Tjänade 10 000 den dagen till Rumäniens gatubarn. + kanske 200 till när vi ställde oss på stan och sjöng. Göttans. Var astrött på Yogan sen och när jag kom hem... Jobbig dag helt enkelt... Utmattande.

Igår var det konfirmander och UG. I skolan gick vi igenom manuset till Sound of music. "Jag heter Friedrich. Jag är fjorton år och jag är pojke." Min första replik... Charmigt. :P Gött att jag är en kille... Hm... Hehe. Men det blir nog bra med det. Teater är jätteroligt. Så det kommer vli väldigt kul att spela och stå på scen! :D

Ska träna ikväll med. Ska snart gå dit... Eller kanske inte snart men... Om ett tag... Hehe. Det blev ju nästan allt jag gjort denna veckan... Men det kändes som en så lång vecka det var därför... Hehe. Glömde förrästen julklappsutdelningen i tisdags på kören. Jag fick ett jättefint halsband av Eva-Linn och Rut blev mycket glad för sitt te! Det var en rolig kväll. :D

Nej nu får det vara nog... I helgen händer inte mycket så då kommer allt kalendern att vara uppdaterad... (Om det inte blir fel igen vill säga... Hehe.) Ta hand om er och stå ut de sista tre dagarna... Sen är det jullov! Pusselipuss

Lucka nummer 14

Lucka 14: 25 öre för varje fönster i huset.

Jag tolkar det som varje fönster i min lägenhet då... Och i ditt hus om du bor i ett. Hehe. :P Jag fick det till typ 10 fönster... Är lite osäker på hur jag ska räkna men det blir säkert bra. 2.50 för mig idag alltså. Jag tror att jag är uppe i 53 kr nu om jag inte helt suger på att räkna... Hoppas inte det. :P

Lucka nummer 13

Alltså... Jag har inte kunnat logga in på bloggen på flera dagar! Asirriterande... Men det där inlägget under (Lucka nummer 12) hade jag sktivit i tisdags... Men det blev inte publicerat då... Så det fick bli det nu istället... Hehe.

Ska raskt gå vidare till onsdagensdagens lucka för idag är det trots att den 15:e... Jag känner att jag ligger lite efter så det är dags att ta tag i det nu. Hehe.

Lucka 13: 1.50 om ni har kastruller i ett skåp.

Klart att vi har det... Som alla andra som överhuvudtaget har ett hus att bo i, som vi som sagt ska vara tacksamma för att vi har! Men iallafall... 1.50 idag då.

Lucka nummer 12

Lucka 12: 1.50 om ni har tallrikar att äta på.

Yes det har vi... Man kommer fram till att man har så mycket att vara tacksam för när man göra denna kalendern... Men iallafall det blir 1.50 idag för mig då. Jag har för mig att slutsumman just nu borde bli 49 kr då. Och idag har vi ju kommit halvvägs. Bara tolv dagar kvar till julafton alltså! Kan det stämma? Känns helt knasigt. Men det gör det nog... Fy vad skönt med lov...

Gehörsprov om 1½ timme... Hjälp! Men... Det får gå som det går. Jag orkar typ inte oroa mig... Får ju faktiskt skylla mig själv när jag inte pluggade mer än jag gjorde....

Idag ska jag köpa en julklapp. Nästan årets första. Det blir en tröja till pappa. Har dock köpt en till som jag ska ge till en hemlig idag på kören. Det är jag, Maria, Rut, Lousie, Petra och Eva-Linn som ska ge paket till varandra och vi vet inte vem som ska ge till vem! Det är roligt. (Eller jag vet förstås vem jag ska ge till...) Hehe. Så ska vi dansa kring julgranen också. Vi kommer ha jätteroligt och alla kommer tycka vi är knäppa! :D

Nu måste jag äta och sen dra mig till skolan... Önska mig lycka till på provet... Kramelikram


Lucka nummer 11

Lucka 11: 25 öre för varje tvål

Jag antar att man får räkna pumptvål som man har vid handfatet då, men inte alla duschcreamer man har... För jag har iallafall ingen "hård" tvål... :P Men vi har tre pumptvålar, en i köket och två på var sin toalett. Och sen har mamma och pappa en hård tvål på deras toalett... Så det blir ju då 4 tvålar. 1 kr idag. Det var inte mycket... Men men... Det får bli mer en annan dag... 1 krona gör säkert skilland också...

Orkar inte skriva något om idag... Regnet gör mig bara deprimerad... Usch... Orkar inte med alla... Gehörsprov imorgon... Jag kan ingenting. Mitt dumma paraply gick sönder idag med... *Negativ*

Ha det bra och regna inte bort!

Lucka nummer 10

Lucka 10: Ge 1 kr för varje vattentoalett.

Vi har trots allt två toaletter så det blir 2 kr för mig idag igen då alltså. Nu är jag uppe i 46,50. Det är ändå ganska mycket. Det är bra. Men jag tror inte att jag leder. Jag tycker dock att det är lite dåligt deltagande i min kalender. Louise och Emmy är duktiga, men ni andra... Det blir bakläxa! :P Hehe.

Ja läger i helgen som sagt. Det var jätteroligt. Konfirmanderna var så duktiga och gjorde allt man sa och så. Busade inte för mycket och SOV på nätterna. Tror jag iallafall. :P En tjej sa till och med till mig att hon tyckte att lektionerna och undervisningen var jättespännande och intressant! Då har man lyckats :D Jag blev så glad, det var jätteroligt att höra. Jag tror alltid att konfirmanderna typ sitter och sover och har tråkigt. Så det var lyckat.

Ikväll har vi haft luciakonsert. Det gick bra... Förutom mitt solo och att alla ska envisas med att gå upp när man inte ska gå upp på luciasången. Irriterande. :P Men folk tycker nog att det är väldigt fint och uppskattar det tror jag. Kul är det iallafall, trots att vår kör är allt annat än proffsig. Det var kul att höra av en tjej i sopranen att hon hade saknat mig på stämman igår på övningen. Då vet man liksom att det gör skillnad om man är med eller ej. Kul! :)

Nu måste jag se två avsnitt av julkalendern och sen ska jag sova för vi börjar 8.10 imorgon. Nästa helg kanske jag kan sova ut... :P Kramelikram

Lucka nummer 9

Har som sagt varit på läger i helgen, mycket trevligt med alla söta konfirmander. Därför kommer nu lördagens lucka och ovanför även dagens. :P

Lucka 9: 2 kr för varje badkar eller dusch

Jag har bara ett badkar alltså blir det 2 kr för mig idag då. För att jag ska lyckas vinna den här tävlingen hade jag behövt en större familj och ett hus tror jag. :P (Dvs min familj hade behövt mer pengar :P)

Jaaa... Ingen idé att skriva mer här. Mycket bättre att ta det i nästa inlägg. Kramelikram


Lucka nummer 8

Åker på läger om en timme typ... Borde packa klart och äta något... Måste dock först skriva här så att det bara blir två luckor på söndag... Och se på julkalendern sen med. :P Louise du behöver inte vara orolig för mig, jag klarar mig. Men tack för omtanken! Och hoppas det gick bra på ditt sv nationella idag!

Lucka 8: 25 öre för varje stömbrytare i huset (alltså lampknappar antar jag) 

Måste gå runt i lägenheten och räkna det, för vem vet det? :P Haha. Jag fick det till 15 st.  Men det blir en så krånglig summa så jag kan räkna med 16 eftersom en knapp trots allt är tvådelad. :P Så det blir 4 kr för mig idag då. Göttans.

Ha en trevlig helg folk så läses vi på söndag ;) Puss puss

Lucka nummer 7

Lucka 7: Idag gäller det, 25 öre för varje par skor du äger.

(Måste bara tillägga först att Emmy lär ju fett vinna denna dagen ;) hihi) Hur många skor kan jag tänkas ha? Måste räkna efter lite. Hm... Just nu får jag det till tio par. Det är möjligt att jag har fler... Men inte som jag känner till eller använder. :P Hehe. Så vi kan räkna med tio. (Eftersom jag brukar avrunda uppåt annars) Så därför blir det 2.50... Det var ju ganska lite... Men men... Det blir så antar jag.

Idag gick jag upp kl halv 6... Ungefär... Jag ljög lite där... Jag vaknade då men orkade mig inte upp förrän kanske tio i sex... Hehe... Så hade vi luciatåg på SOS. Det gick ju bättre än förra gången när de skrattade åt oss... Hm... :P Men 5000 kr till Rumäniens gatubarn kan vara värt att gå upp så tidigt en dag. Så hade vi en vanlig skoldag... Fick typ klart vilka scener och sånt till sceniska... Strök massa repliker mm. Kändes bra. Sen var det luciaövning inför skolans lucia... Tillsamma med alla 3:or som vill vara med. Det gick väl bra förutom att jag säkert var väldigt oengagerad.... Efter det var det övning inför musikafton. Det blev stressigt med att äta som vanligt. Sen var det då själva musikafton. Jag sjöng massa låtar. Min ensamble sjöng två, Kollibrisången och Happy new year... Sen var det 3 körlåtar. Men det var kul, förutom stressen... Kom hem runt kvart över 9... Då har man alltså var i skolan sen 7.20 (eller på SOS för att göra luciatåget då men...) Det blir 14 timmar... Är ganska trött nu...

Imorgon ska jag gå upp 6... Vi har temadag... Alla andra musikare få sovmorgon som kompensation för ikväll... Yes... :P Hehe... Sen runt 5 åker jag på läger. Det innebär att helgens luckor kanske inte kommer förrän på söndag då... Men ni får stå ut.... Lär för övrigt inte sova mycket under helgen... Det betyder att jag kommer vara död nästa vecka... På gehörsprovet... Yes... Gött... :P Hahaha... Men jag överlever nog det också... Som allt annat... Orkar inte oroa mig.

God natt gott folk.

Lucka nummer 6

Lucka 6: 25 öre för varje skönhets/sminkprodukt du äger.
 
Jag gjorde en uppsakttning på att jag har ungefär 30 st produkter med alla min krämer mot psoriasis mm... Så det blir 7.50 för mig idag då.

Igår funkade det ju inte att logga in på bloggen så därför var jag tvungen att skriva lucka 6 idag istället... Gårdagen var väl okej... Skulle gått på ett segt föredrag i bamba som jag skippade och gick på yoga istället... Det är faktiskt roligt och så mycket jobbigare än man tror! Vad som har hänt idag kan jag ju skriva i nästa inlägg... ;)

Lucka nummer 5

Lucka 5. Ge 50 öre för varje säng i ditt hus.

Idag blir det alltså 2 kr för mig eftersom vi bara har 4 sänger... Tur att mamma och pappa har flyttat isär sina sänger för att få mer plats i sitt rum för nu räknas det ju som 2. :P Hehe. Det hjälper mig att vinna tävlingen.

Det öser ner regn ute... Då är det väldigt skönt att vara inomhus men jobbigt att veta att man snart måste gå ut. Ska till kören sen. Jag missar julkalendern idag. Sov imorse och kören börjar ju kvar i 6. Så jag får nog ta och se den på datorn nu. Tack för internet! :P

Skulle ha jobbat med PA idag.... Hade verkligen tänkt göra det... Tyvärr så sparade jag det jag hade skrivit i skolan i vår himla sugprogram open office, så nu kan jag inte öppna det hemma. Vilket är ganska jobbigt med tanke på delinlämningen imorgon. Men jag får väl lämna in det jag hittills har skrivit och berätta för Sture hur det är...

Så nu ska jag väl se på julkalendern och äta något innan jag ska gå. Glöm inte att skriva hur mycket pengar ni är uppe i! Puss puss och ha det bra i regnet.

Lucka nummer 4

Dags för dagen lucka. :P Hehe. Egentligen är det ju ingen lucka vilket är synd... För detta är min enda adventskalender... Men men sånt är livet.

Lucka 4. Ge 2.50 kr om din familj prenumererar på en dagstidning.

Min familj prenumererar på GP, alltså blir det 2.50 för mig idag då. Undra hur det blir om man preunumererar på flera... Jag tror man ska ge bara 2.50 då också. Jag kan bestämma det eftersom det är min kalender! Ha. :P

Just nu sitter jag i datasalen i skolan. Det är helt tomt här, jag är alldeles ensam. Borde kanske fundera lite på julklappar. Eller plugga. Men duktig som jag är har jag ägnat en halvtimme av min håltimma till att öva gehör. Alltså provet nästa tisdag komer gå åt skogen säger jag bara. Hjälp vad svårt det är! Har delinläming i PA på onsdag också. Men kapitel 1 i boken räknades visst som en del av den så var jag bara tvungen att babbla på lite om hur jag skrev mm. Så det gjorde jag faktiskt på min förra håltimma. Ska ta lite hjälp av mamma och hade jag tänkt.

Efter skolan ska jag stanna kvar i stan. (Jag gör ingenting annat än att ha lediga stunder när jag inte kan vara hemma... Hehe...) Ska fika sedan med Jenny och Karin ( i Marias klass) för Karin kanske ska bli inneboende hemma hos Jenny. Det hade varit väldigt roligt. Då slipper ju Karin gå upp kl 5 typ varje dag så det är ju bra. Men medans jag väntar på den fikan då så kan jag ju shoppa julklappar. Jag har två hemliga personer jag måste köpa till! Sen är det ju förstås mamma och pappa och Maria.

Senare ikväll ska jag och Jenny gå på gymintro. Undra om det kommer bli om en träning eller att vi bara lära oss alla maskiner. (Just nu kollad någon in i datasalen, såg mig och gick, haha)

Det var allt för idag tror jag. Kom på vår julkonsert på torsdag kl 18.45 för den blir säkert bra. Nu börjar min lektion om en halv timme... Snark hur dödar jag den? Pusselipuss

Lucka nummer 3

Om du inte har läst de två senaste inläggen gör det först. :P

Lucka 3. Idag ska du ge 50 öre för vajre par jeans du äger.

Jag måste nog gå och räkna hur många jag har... Det blev tio. (Va, skojar jag? Jag kan väl inte äga tio jeans? :S Hehe.) Så då borde det alltså bli 5 kr. Nu tror jag att jag är uppe i 24 kr. Slå det om du kan (Detta har ju blivit lite som en tävling... Hehe... Vem får ihop mest pengar?)

Idag har jag varit i kyrkan och sjungit adventssånger. Mycket mysigt. Vi var 5 stycken som var speciellt inbjudna till att sjunga med Oratoriekören ;) Hehe. Var roligt att få sjunga med de vuxan, men lite mycket vibrato på en del tanter där ja... :P Hehe. Efter kyrkan blev det fika med fina vänner. Det var jag, Maria, Rut, Lousie, Petra och Eva-Linn. Vi satt på Vanilj väääldigt länge... De tyckte nog inte så mycket om oss speciellt som Louise spräckte deras ljusstake när om lekte pyroman :P Hahahaha.

Skola imorgon. Men som tur var bara 3 lektioner. Skönt. Dock 2 feta håltimmar men jag ska väl lyckas få dem att gå de med... Tex skulle jag behöva skriva på PA eftersom det är delinlämning på onsdag! Hjälp. Måste tvinga mig själv att göra det! Men nu är det nog dags att sova så man inte somnar på lektionerna. ;) Puss puss och tack för en fin dag älskade vänner! (L)

Lucka nummer 2

Eftersom ingen har kommenterat gårdagens antar jag att ni inte läste den än... Så innan ni läser denna måste ni läsa "Lucka nummer 1" logiskt nog... :P Imorgon är det första advent och då ska jag sjunga i kyrkan! Idag ska vi baka lussekatter, mums! :D Juligt och mysig, och gott så klart!

Lucka 2. Ge 7.50 för varje bil/ fordon som din familj äger

Eftersom de nämner forden efter bil så där antar jag att cykel inte räknas... Men vi har en bil och så har pappa en scoter. Då blir det 15 kr. Snabb jag är på huvudräkning, inte. :P Hehe. Om du råkar ha en massa bilar är de antagligen inte dina... Så om det blir för mycket pengar kan du ju alltid pressa dina föräldrar eftersom det är de som har skaffat alla bilarna... :P

Idag måste jag plugga också... Frågan är om jag orkar det... Hehe... Men jag måste... Det är liksom mitt andra prov denna terminen, andra och sista. Så det är väl bra att vara seriös. Men om jag väl börjar ska det nog gå bra med det... :P Hoppas ni får en fin lördag människor! (L)

Lucka nummer 1

Nu börjar alltså min efterlängtade julkalender. Det är meningen att man ska tänka på det man är tacksam över och betala en avgift för det i en burk. Sedan, den 24 (eller 25) ska man skicka pengarna till en organisation som kämpar mot fattigdom i världen. Man kan ju och skriva ner hur mycket pengar det blir varje dag om man inte har massa småpengar just nu. Det ska jag göra. Kalandern har jag tagit från Svenska kyrkans ungas tidning så jag är inte så här smart själv ;) Skänk gärna pengarna till LM's insamling till gatubarnen i Rumeniän, för det tänker jag göra. I så fall kan jag ta hand om dem så länge och sedan lägga i insamlingen. Skulle vara roligt om ni ville göra detta med mig. Skriv gärna som kommentar om ni följer den och hur mycket pengar ni ger varje dag. Lite spännande ju!

Om man nu inte kan läsa varje dag är det förstås så att man kan skänka pengarna en annan dag ;)

Lucka 1. Ge 1 kr för varje varmvattenkran i huset/ lägenhetan där du bor.

Vi har 4 kranar i min lägenhet, 2 handfat, ett badkar och en vask i köket. Alltså skänker jag här med mina första 4 kr. Eller jag skriver upp det eftersom jag inte har några småpengar. Hehe.

Hoppas verkligen att ni vill skänka tillsammans med mig. Det är ju inte mycket pengar för oss, en krona kan man tappa på marken utan att man orkar bry sig om att ta upp den.... Men det betyder kanske skillanden på liv och död för ett gatubarn. Så var inte så snåla och tänk på andra nu i jul.

En fin helg önskar jag er och ät mycket lussekatter och fira första advent, väntan på Jesus. Julpussar