tjugo år.

Som kanske ingen har missat fyllde jag år i lördags. Jag har gått över gränsen till den riktiga vuxenvärlden. Känns rätt bra. Dagen var fin trots att den började på sämsta möjliga sätt. Låt mig ta det från början.

Fredagen var en riktig bajsdag. (Bara för att jag har blivit vuxen innebär det inte att jag tänker bete mig som en...) Det hände flera dåliga saker på varandra, men hela tiden visste jag att jag skulle få komma hem på kvällen så därför stod jag ut. När det var dags att gå till kyrkan tog jag min packning och gick ut. Det blåste så mycket att det tog kanske tio minuter extra att ta sig dit. Men jag misströstade inte, för jag skulle ju få komma hem om bara några timmar. Så vi satte oss ner och åt tårta (inte så god, mest massa grädde så jag mådde illa, men vad gör det?). Alla sjöng för mig och jag fick ett pussel i present. Det gjorde mig på bra humör. Det höll dock inte i sig så länge. Kl blev åtta och jag fick sällskap av trevliga människor ut till stationen för att ta tåget hem. Just som tåget ska komma ropar en röst ut i högtalaren: Alla tåg mellan Nässjö och Falköping är tyvärr inställda pga stormen. Så så var det med det. Det var bara att gå tillbaka till kyrkan igen. Inte kom jag hem och jag fick vakna upp alldeles ensam på min tjugoårsdag....

Men sen blev allt genast mycket bättre. Min kära pappa körde 17 mil på lördagsmorgonen för att hämta mig och köra hem mig. Sen hade jag en jättetrevlig dag tillsammans med min familj. Fick en dvd-spelare, en bärbar telefon, en film, en tavla med kort på mig och min syster och en gitarr (som pappa hade tagit hem från sitt jobb) + lite annat smått och gott. Sen åt vi jättegod mat och hade det trevligt. På kvällen kom det några vänner hit och åt tårta. Jag är så tacksam för att ni som kom faktiskt gjorde det. Utgången senare blev kanske lite misslyckad för Haket var "mest en kö, man kommer inte riktigt in". Men vad gör det? Jag hade fina vänner omkring mig och det är huvudsaken. 

Man ska inte ha allt för höga föväntningar på saker och ting för då finns det stor risk att man bli besviken. Bättre då att inte ha så mycket förväntningar och bli posotivt överraskad. Om ni inte har märkt det., så är jag väldigt duktig på att tänka på och bli ledsen för allt negativt och så istället för att fokusera på vad som faktiskt var bra... Men det är väl en sak jag måste jobba på kanske. Det är inget jag behöver bli påmind om av andra iaf. 

Så är mitt liv just nu. Har inte så mycket mer att säga. Åker tillbaka till Habo ikväll. Återkommer säkert med något mer spännande i veckan. So long.   

Från ton till o

På lördag går jag in i en ny era av mitt liv. Jag lämnar min barndom bakom mig och byter första siffran i min ålder från 1 till 2. Då kan jag inte längre kalla mig tonåring. Den riktigt stora skillanden, förutom siffrorna som ändras, är väl att jag får handla på systemet. Det är vad som skiljer en tonårning och en vuxen åt. Inte för att jag känner att det berör mig så mycket, jag lär ju inget hänga där varje dag även om vi faktiskt har ett systembolag i Habo(!) Andra vuxna saker har jag ju redan kunnat göra i två år, typ ta körkort och ha internetbank och sånt. Det senare har jag ju faktiskt utnyttjat också, körkort vill jag helst undvika att prata om... Men på det hela taget känns det inte som att det kommer bli någon stor förändring det här med att fylla 20. Fast på ett sätt är det ändå rätt stort och det ska bli väldigt roligt.

Födelsedagen firas hemma i Göteborg hos familjen och vännerna. Ja, jag vet, jag var nyss där, men jag har ju inte själv bestämt när jag ska fylla år. Det kan inte hjälpas. Det finns inte en chans att jag tänkte sitta här alldeles ensam den dagen, så är det bara. Och egentligen är det ju bara mina pengar som blir lidande. Okej, jag är ledig lite grann från UG på fredagkvällen för att få vakna till Ha den äran, men förutom det så missar jag inget annat. Så till helgen blir det alltså massa roligheter i min favortistad! =)

Visst kan man kalla mig modig, men osmart och osmidig och en hel del fler o-ord skulle nog passa in också. Varför gjorde jag det? Har ingen förklaring, det är bara sånt som jag gör. Visst finns det positiva sidor av saken, det har jag egen erfarenhet av, men ingen sådan erfarenhet som jag hade önskat. Mer bara att plåstermetoden verkligen fungerar. Men nu går jag ju omkring och blir galen av nervös väntan. Fjärilarna finner ingen ro utan flyger hit och dit. 

Dagens tips till alla som är sega med att svara. Sluta var det och tänk på stackaren som går runt och väntar och väntar och väntar...  

Hem? Nej bort.

Om lite mer än en timme sitter jag på tåget igen. Påvg till Habo. När jag nu har varit hemma i mer än en vecka känns det helt fel att kalla mina tomma lägenhet i en håla på landet för hemma. Därför tänker jag inte säga att jag ska åka hem. Jag ska åka bort, eller kanske tillbaka. Det tar dock inte så lång tid tills det känns som hemma där borta också. (För allas info ligger Habo varken över eller under Gbg, utan rätt in i landet bara.) Jag trivs ju bra på jobbet och så där. Denna gången känns det inte allt för tungt heller. Vet ju att jag kommer tillbaka hem igen på lördag för att fira min födelsedag. =)

Min vistelse här har varit helt underbar, som alltid. Får dock för mig att jag typ måste göra massa saker och träffa massa folk. Liksom passa på när jag väl är här. Men jag måste ju ta det lugnt också. Detta har trots allt varit min semester. Jag är rätt nöjd med balansen ändå. Många dagar har ju blivit slappedagar eftersom folk har lättast att ses på kvällarna. Det är nog iofs några jag inte har hunnit med att träffa, men det får bli en annan gång. Ni finns ju kvar här när jag kommer tillbaka. Det känns bra att veta.

Avslutar med att säga som en sjukt rolig och söt kille: Göteborg, ni är kärlek för mig! <3


Alla hjärtans dag

Det är rätt ofattbart att det har gått ett år sen sist, men nu är den här igen. Tänker nu citera min egen blogg, hur töntigt det än verkar, men jag tycker att det jag skrev för ett år sen stämmer:

Idag är det dagen som alla singlar hatar. Då alla älskanade par som går runt och ser gulliga ut på stan är ännu mer gulliga mot varandra. Jag önskar bara att det var jag. Men kanske nästa år, eller nästa, eller nästa...

Som sagt är det nästa år nu och inte har jag sett någon förändring. Jag undrar hur många fler nästa det ska krävas? Ska jag sluta vara barnsligt naiv och tro att det faktiskt kommer vara jag en dag? Ska jag sluta trampa på K-brunnar och hoppas på mirakel? Ska jag sluta drömma? Ska jag helt enkelt ge upp kärleken?

Både du och jag vet att svaret på dessa frågor är nej. Men denna dag gör det bara extra svårt att inte svara ja. Dagen får mig att känna stor hopplöshet.

Och trots att du, som singel, bara tycker att det är en fånig dag, ett kommersiellt jippo, så tror jag inte att den kan passera dig obemärkt. Några känslor väcker den nog hos alla, bra eller dåliga beror på din situation. Och trots alla underbara vänner och kärleken till dem kan jag inte hjälpa att mina känslor faktiskt är dåliga.

Men en enda dag ska jag nog lyckas stå ut med. Som tur är är det ju bara alla hjärtans dag en gång om året.

Kärlek till er som betyder!hjärta


Jag tror du håller på att döda mina fjärilar.

Lycka

Göteborg är ren och skär lycka för mig. Jag kunde inte hålla mitt leende borta när tåget rullade in på cenralen. Så där satt jag ensam på tåget och log för mig själv. Haha. Såg nog rätt kul ut skulle jag tro. Men lyckan stannade inte där. När jag kom av tåget såg jag min älskade mamma och blev ännu gladare. Vid bilen fanns även pappa. Jag uppskattar mina föräldrar sjukt mycket mer nu när jag inte bor hemma längre.

De körde mig till kyrkan och att komma in där vara bara glädje. Ett sånt härligt välkomnande kan man inte bli annat än glad av. Alla sken upp när de såg mig och ville krama mig. Jag är så lyckligt lottad! Såna här tillfällen gör verkligen livet värt att leva. Att veta att folk saknar mig när jag inte är här är också helt underbart.

Senare idag ska jag gå till LM och titta på Ruts PA-konsert. Det ska bli jätteroligt. Får träffa fler underbara människor där också.

Ikväll blir det en volontärträff hemma hos Alexandra. Det ska också bli mycket trevligt. Alla i vårt gäng är så härliga människor. Vet inte än om vi kommer bli så många, men vi som är där kommer få kul, det är jag säker på. Denna dagen kommer helt enkelt bli asnice. Hihi. Älska Göteborg och alla människor här! <3

Sur...

Jag är lite sur idag på min lediga dag. Hade planerat att tvätta och vara duktig. Jag åker ju hem på torsdag och då är det bra om det mesta är rent. Så vid tolv knackar jag på hos familjen för att de ska låsa upp åt mig. Men då är det så klart ingen hemma. Alla andra måndagar jag har tvättat har det varit någon hemma, så jag trodde att så skulle vara fallet även idag. Men tji fick jag och här sitter jag nu några timmar senare med en massa smutstvätt. Om jag hade haft en riktig lägenhet hade jag inte haft detta problemet. Jag stör mig.

Har iaf börjat dammsuga. Halva rummet är ju hyfsat rent, ska väl fortsätta snart antar jag. Har stekt pannkakor idag också. Åt några till lunch och några ska jag spara. Alltid bra att ha färdig mat när man är lat som jag. Det är också bra att åka hem för då slipper jag fixa mat själv. ;)

Det här inlägget började jag skriva innan mitt internet fick ryck och slutade funka. Tänkte att jag lika gärna kunde fortsätta på det istället för att skriva ett helt nytt. :P

Tillslut fick jag tvättat iaf, även om det bara blev två maskiner istället för tre. Men resten får jag helt enkelt ta med hem till Gbg. Det är sånt som händer. Blev inte gjort något mer vettigt idag. Dammsög inte ens resten av rummet. Haha. Ibland är jag bara för dålig på att förmå mig själv att göra saker.

Nej nu ska jag nog gå och sova. Börjar visserligen inte förrän kl elva, men sömn är alltid bra.

Sovdag

Jag fick som jag ville iaf. Jag ville ju sova borta denna helgen, och det är precis vad jag har gjort idag. Jag gick till kyrkan på morgonen och höll i söndagsskolan. Det gick inte så bra, men jag hoppas att barnen tog med sig något jag sa ändå. Sen åt vi semlor på kyrkkaffet. Det var gott. Efter det gick jag hem. Jag la mig på soffan och läste lite och efter kanske en halvtimme somnade jag. Vaknade igen halv fyra och jag gissar att jag sov i ungefär tre timmar. Det är verkligen inte likt mig. Jag har alltid haft jättesvårt att somna på dagen. Men jag behövde nog det tror jag och det var väldigt skönt. Fast nu är jag så där seg som man blir efter att man har sovit för länge mitt på dagen.

Jag fick ju iaf den här dagen att gå på ett väldigt smidigt sätt. Blev dock ingen storstäding, men jag trodde nog faktiskt inte att det skulle bli det heller. Jag är kass på att förmå mig själv att städa. Plocka undan är helt okej, det kan jag nästan tycka är roligt. Som den pedant jag är gillar jag när allt står på sin rätta plats. Men dammsugning och sånt annat är bara jobbigt. Visst är det trevligare när det inte ligger en massa oidentifierbart bös på golvet, men ärligt talat orka jag inte bry mig just nu. Kanske att jag tar tag i det imorgon, när jag ändå har tänkt tvätta. Det återstår och se om det blir gjort eller ej.

Bara fyra dagar tills vi ses nu vänner! =)

Lördag

I början av veckan tänkte jag att jag helst av allt skulle vilja sova bort den här helgen. Men nu känns det inte så. Inatt sov Hanna över här, för hon bor i Jönköping och dit är det svårt att ta sig på natten. (Eller överhuvudtaget, men det är en annan sak). Så imorse åt vi frukost och sånt. En dag börjar alltid bättre när man inte börjar den ensam. (Alltså detta tycker jag ju bara när jag är såpass mycket ensam som jag är, inte när jag bor hemma, då kvittar det typ.)


Har iaf varit på stan tillsammans med Sofia idag. Det var väldigt trevligt. Jag köpte ett rosa-svartrandigt linne. Det var fint tyckte jag. Sen åt vi baguetter till lunch. Jag tittade på lite jeans också, men jag blir alltid så deprimerad över att det aldrig finns några jag kan ha, så jag gav upp rätt fort. ;)


Så fick jag den här dagen att gå rätt bra. Nu är jag så trött att jag inte ens orkar göra något. Ska tala lite i telefon med olika folk senare. Det blir kul. Måste tyvärr fixa middag, men det ska jag nog klara. Imorgon ska jag vara ledare för söndagsskolan, så det är bäst att jag går och lägger mig i tid. Måste nog vara där vi nio så jag vet vad jag ska göra. Det kommer bli läskigt så ni får gärna tänka på mig då. Men sen efter det går nog morgondagen ganska fort. Jag ska försöka storstäda. Vi får se hur det går med det men... :P Måndag är tvättdag och sen börjar arbetet igen. Så jag klarar nog denna helgen rätt bra ändå.


På torsdag kväll sitter jag på ett tåg dem. Så får jag stanna i hela elva dagar! =) Det kommer bli jättekul och jag längtar redan massor. Ska träffa alla fina människor. <3 Tveka inte att höra av dig om du också vill träffa mig.