Nyårsläger

Gott nytt år kanske jag ska börja med att säga. År 2007 kommer nog bli ett bra år med tanke på hur det startade! Har varit på nyårsläger nu i 5 dagar. Kom hem igår. Tänkte berätta lite om lägret kanske.

Dag 1
Det hela började med en flummig bussfärd på buss 17 kl halv 10 på morgonen ungefär. Alla vi 6 pers som åkte den hade hur mycket packning som helst. Annas väska rammlade nog 3 gånger. Kom hur som helst på nästa buss som skulle ta oss till Skene. Då var det jag, Maria, Anna, Sanna, Rut, Eva-Linn och så hade vi även hittat Johannes. Den bussresa börajde med att ALLA våra väskor rammla i mittgången för att de inte fick plats i baggaget. Det ledde till att hela bussen skrattade, även vi. Kom iallafall fram till sist och där visade det sig att Maria inte var anmält. Blev massa tjafs och sen kom de fram till att hon var anmäld iallafall :S Mycket udda. Vi hittade ett bra rum som vi instalerade oss i och sen var det dags för öppningsmöte. Efter det skulle vi gå runt och socialisera oss med alla på lägret genom att hitta folk som började på alla alfabetets bokstäver. Orkade inte engagera mig så mycket... Men det fanns tydligen på typ alla utom q, x och z. Sen var det gruppsamling. Tyvärr kände typ alla i min grupp redan varandra. Lite segt... Men några lekar blev det iallafall, var i en lekgrupp. :P Detta följde av mat, bibelstudium och kvälssmöte. Där fick vi veta att vi var tvungna att byta rum. Jobbigt att flytta allt... Men var bara att finna sig i det. Sen var det mys och fika på kvällen med vännerna. (Träffade även Samir, David och Ludde där. + Moa i Rut och Eva-Linns klass och hennes vänner.)

Dag 2. 
Dagen började med att man vaknade av att det var svinkallt i sovsäcken. Vaknade även ett par gånger under natten av att jag höll på att frysa ihjäl. Lite jobbigt. Ganska skönt att komma upp och få på sig kläder och få tillbaka värmen. Frukost och morgonmöte följdes av bibelstudium och ny gruppsamling. Bibelstudiet var ganska bra. Har tyvärr dåligt minne så jag minns typ inget de sa på hela tiden... Men däremot hittade jag ett namn i bibeln som jag ska döpa min son till om jag får en, Ananias. Jättefint! :) Hehe. Var tvungen att äta med min grupp. Det var ganska tråkigt... Men men. Sen gick jag och några till på ett seminarium där vi tovade ull. Jag gjorde en tavla med ett får på. Mycket fin. Har dock lite dåligt samvete för att jag lånade en nål av hon som har det och inte lämnade tillbaka den. Fy mig. Men tavlan blev fin. Sen var det mat igen. Då åt vi med en rolig skåning som hette Mattias. Jag försöker lära mig att säga "ja" som han gjorde. Vi flummade mycket med honom hela lägret. Bla pratade vi om hans pojkvän Filip (som han inte har... hehe). Sen var det kvällsmöte. Mycket bra talare och möte. Sen blev det mer kvällsmys med vännerna. Det var inte lika kallt denna natten som tur var. Sov mycket gott.

Dag 3. 

Nyårsatfon började lika dant som alla andra dagar.  Men istället för att gå på seminarium så klippte Eva-Linn mitt hår. Det blev nog allt lockigare så som jag ville ha det! Sen köade vi till duscharna  typ 20 min innan de skulle öppna. Hehe. Men det var trevligt att umågs med Eva-Linn iallafall. Sen blev det mycket förberedelser inför festen på kvällen. Vi tog på oss fina klänningar och Eva-Linn (som typ är bra på allt) sminkade typ alla i vår rum. Hehe. Det var roligt att få känna sig lite fin eftersom man annars är ganska skabbig och går runt osminkad på läger. Middag var dock ganska tråkig. Vi fick inte plats att sitta alla tillsammans så jag och Eva-Linn hamnade brevid några vi inte kände som inte pratade med oss. Tråkigt. Lite misslyckat. Men sen blev det fina fyrverkerier. Jag hade på mig asmycket kläder. Hehe. Efter de gick vi ett fackeltåg i typ en halvtimme in till Kinna kyrka. Det var mycket mysigt och väldigt roligt när bilar tutade på oss. Vi var kanske 500 pers som gick dit med facklor i händerna. (Alla hade iofs inte facklor) Sen började vi det nya året i kyrkan med att lovsjunga till Gud. Underbar början på det nya året. Det var jättehärlig stäming och alla kramades på tolvslaget. Träffade några andra vänner där som åkte in bara till mässan, Linda, Emmy och Emma. Mycket trevligt! Sedan gick vi tillbaka till skolan där vi sov i typ ösregn. Det var mindre trevligt men jag pratade iallafall om spännande saker med Marias klasskompis Karin. Trevligt att träffa henne och hennes kompis Anna där på lägret. Väl tillbaka blev det mer mys och massa godis. Somnade runt 3 kanske. 

Dag 4. 
Det var jobbigt att gå upp när man sovit så lite men det var bara att masa sig ur sängen ut i kylan. Burr. Det var frukost och morgonmöte. Sen var det ändring på schemat. :P Seminarium direkt efter det. Då blev jag medtvingad av Johannes på ett mycket bra seminarium så det var väl tur. Han pratade om att söka Guds vilja för en i livet typ. Bra bra. Sen var det lunch och efter det ett grymt möte där Marcus Olsson pratade. Han lyckas verkligen alltid att säga bra saker. Gött. Sen mat igen och gruppsamling. Lekte tillsammans med 2 andra grupper. Det inbar typ för min del att jag satt ner och pratade med Hanna (som kom den andra dagen, Marias och Annas kompis). Det var ju iofs trevligt. Hehe. Efter det var det iallafall det bösta på hela lägret. Sista kvällsmötet. En grym nunna pratade och sen var det massa lovsång och förbön. Vi hörde dagen efter att det var många som hade blivit helade. Underbart. Halleluja :P (lite intärnt från lägret) Men det var så härligt möte. Det varade i flera timmar. I slutet sa Meffe något roligt om att får äter Bibeln också... :P Haha. Det blev också väldigt intärnt, förlåt. Sen på kvällen så åt vi godis och satt och spelade gitarr och sjöng och sånt. Mypys. Tycker om mina vänner. Var iofs många vänner man saknade där. (Ingen nämnd ingen glömd).

Dag 5. 
Sista dagen. Frukost, packa, morgonmöte, bibelstudium, grupp, mat och städning. Haha vår grupp måste ha fått det fånigaste städuppgifterna. Plocka ner lite teckningar från en vägg. Och sen skulle vi ställa iordning bänkar i ett rum där det redan var iordningställt. Haha. Sen var vi klara med det. Då blev det sista mötet. Det var bra. Det var då vi fick höra från folk som blivit helade. Bla skar Johannes och några mer av gipset från en killes fot 5 veckor för tidigt med en brödkniv. :P Den var bruten men nu var den hel. Göttans. Sen blev det ett litet kramkalas. Var svårt att hitta alla man ville säga hej då till där i vimmlet av människor.  Så blev det hemfärd med buss. Ganska soft resa. 
Väl hemma åt jag middag, satt ett tag vid datorn, duschade och gick sen till kyrkan. Haha. Det var trevligt. Satt kvar länge och pratade med Sofia, Johannes och Rut. Nice. Sen sov jag gott. 

Ingen lär ju orkar läsa allt. Men det var ett underbart läger med mycket Gud iallafall. Det är så det ska vara. Mycket vänner också för den delen. Inte så mycket nya men mer kontakt med redan befintliga. :P Hehe. Snart läggs undervisningen från kvällmötena upp på  
www.u-oas.nu där ni kan lyssna. Gör det. Hehe.

Nu ska jag åka till biblioteket och lämna tillbaka en bok. Suck. Tråkigt. Men men. Måste göras för den är försenad. Hoppas ni haft en bra nyår och god fortsättning. Pusselipuss

Kommentarer
Postat av: Linda

Önskar verkligen nu i efterhand att jag varit med på lägret. Nästa år kanske? Om jag inte är utomlands nånstans... :P Snart ses vi. Och JA, vi kommer äga på Alias. haha. Puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback